Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Cartușe filtrante

( numărul de produse: 12 )

Cartuș de filtru pentru acvariu - cum să-l aleg?

Magazinele de animale de companie și de acvariu oferă diverse cartușe pentru filtrele de acvariu. Merită să luați în considerare echipamentul rezervorului de apă pentru o perioadă mai lungă de timp, alegerea cartuşelor de filtrare pentru acvariu depinde, de exemplu, de cât de repede va fi poluată apa din acesta sau de cât de mult oxigen vor primi organismele din acesta. Filtrele servesc, printre altele, la menținerea echilibrului biologic în mediul creat artificial care ia naștere în acvariu.

Cartușul pentru filtrul de acvariu trebuie adaptat nevoilor rezervorului și ale organismelor care trăiesc în el. Cartușele filtrante sunt realizate din diferite materiale - unele sunt din burete, altele din zeolit, altele din sticlă prăjită cu pori fini. Când vine vorba de material, există multe dintre care să alegeți. Cartușele pentru filtrul de acvariu pot fi, de asemenea, împărțite în chimice și biologice. Alegerea cartușului ar trebui să țină cont de volumul acvariului și de eficiența acestuia. Atunci când alegeți, nu trebuie să uitați ce funcție specifică trebuie să îndeplinească cartușul filtrant - chimică sau biologică.

Cartușele filtrante pentru acvariu sunt extrem de importante pentru viața, sănătatea și siguranța creaturilor care trăiesc în el - nu numai animale, ci și plante. Fără ele sau cu cele alese necorespunzător, mediul delicat de apă poate fi perturbat.

Mizați pe cartușe filtrante pentru acvariu de bună calitate, care vă vor ajuta să vă faceți acvariul să înflorească de viață și să arate frumos, stârnind invidia și admirația tuturor celor care le văd.

Cartușe de filtrare pentru acvariu - cum să le folosiți?

Majoritatea cartuşelor achiziţionate pot fi folosite imediat, fără clătire sau alte manipulări. În funcție de cartușele selectate - chimice sau biologice - acestea ar trebui plasate în funcție de Instrucțiuni în locurile corespunzătoare ale filtrului. Datorită procesului de sorbție, cartușele filtrante pentru acvariu absorb substanțe nocive, toxice, care ar putea afecta negativ organismele din acvariu. Printre substanțele care sunt absorbite se numără: ioni de amoniac, nitriți sau nitrați. Cartușele pentru filtre de acvariu din zeolit ​​pot fi folosite în canistre, preaplin și filtre interne adaptate la medii libere.

Alte cartușe care sunt responsabile pentru curățarea apei de murdărie în două etape, de exemplu, la început există un proces de pre-filtrare, iar apoi are loc o filtrare minuțioasă. Alte filtre sunt echipate cu membrane. Pe de altă parte, sticla prăjită cu pori fini funcționează pe principiul adunării bacteriilor utile, în acest caz, nitrificatoare, care oxidează amoniacul și nitriții, creând un mediu mai sigur pentru organismele care trăiesc în acvariu. Aceste tipuri de cartușe se sfărâmă, reducându-și eficacitatea, așa că trebuie înlocuite în conformitate cu instrucțiunile. De asemenea, trebuie curățate conform instrucțiunilor producătorului.

Selectează cartușe pentru filtrul de acvariu în funcție de nevoile tale și folosește-le conform instrucțiunilor. Dacă ai grijă de ele, te vor ajuta să ai grijă de aspectul acvariului și vor rezista foarte mult timp.

Cartuș de filtru pentru acvariu - la ce să fii atent?

Cartușele filtrante trebuie utilizate în scopul pentru care au fost destinate, plasându-le în locurile corecte ale filtrelor. Înlocuirea lor ar trebui, de asemenea, efectuată conform recomandărilor - atât pentru funcționarea organismelor, cât și pentru eficacitatea cartuşelor în sine. Filtrele nu înlocuiesc curățarea regulată a sticlei din acvariu și îndepărtarea pietrișului. Să fim atenți și la locația filtrului și la ce adâncime va funcționa întregul filtru și, de asemenea, să alegem tipul de cartuș în acest sens. Să nu uităm de gradul de sorbție al cartuşului - acest factor determină calitatea produsului.

Dacă sunteți un acvarist începător și nu știți ce cartușe de filtrare pentru filtrele de acvariu vor funcționa cel mai bine pentru acvariul dvs., cereți sfaturi pasionaților mai experimentați sau verificați recenziile despre produse pe Internet. De asemenea, citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile. Acesta este cel mai bun mod de a avea grijă de aspectul bun și frumos al acvariului tău.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Super!
2024-07-20
Foarte bun site-ul
pixel