Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

De bază

( numărul de produse: 34 )

Hrană de bază pentru păsări

Hrana potrivita pentru pasari este cheia asigurarii sanatatii si asigurarii cantitatii optime de minerale si vitamine necesare bunei functionari a organismului animalului de companie inaripat. Hrana pentru păsări trebuie selectată în funcție de specie, dimensiune și activitate. Diferite specii exotice au cerințe nutriționale diferite decât papagalii sau canarii. Un canar care își petrece cea mai mare parte a timpului într-o cușcă nu necesită multe calorii. O pasăre care stă într-o volieră, la rândul său, are posibilitatea de a fi activă și, prin urmare, cererea sa de energie crește. Alegerea hranei potrivite vă va asigura că animalul dvs. de companie rămâne sănătos și are un penaj frumos.

Atunci când alegeți o masă pentru animalul dvs. de companie, acordați atenție conținutului hranei pentru păsări. Compoziția și scopul trebuie adaptate rasei. Acest lucru vă va asigura că animalul dvs. de companie primește tot ce este mai bun. O dietă adecvată este crucială pentru dezvoltarea corectă a păsării.

Hrana de bază este un amestec de plante și cereale similar cu dieta naturală a păsărilor. În magazinul online EuroHrana.ro vei găsi hrană pentru papagali mici, mijlocii și mari, canari și cinteze zebră. Compoziția fiecăreia dintre aceste furaje este selectată în funcție de nevoile unei anumite păsări.

Cea mai bună hrană pentru păsări mici, mijlocii și mari

Hrana pentru budgerigars și lovebirds, adică păsări mici, ar trebui să conțină în principal din mei și semințe de canar. Adaosul de in are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv și a penajului. Inul conține antioxidanți care pot susține sistemul imunitar al păsării. Merită să verificați dacă compoziția include nuci sănătoase și să aveți grijă de cantitatea potrivită dintre ele - prea mulți aditivi grași pot contribui la supraponderalitatea animalului. Pe de altă parte, un amestec neadecvat de cereale poate face ca hrana păsărilor să nu furnizeze vitaminele și mineralele necesare creșterii adecvate.

Hrana pentru un papagal de dimensiuni medii, adică un calopsid, ar trebui să constea din semințe de înaltă calitate, îmbogățite cu fructe și legume. Acesta va oferi vitaminele, elementele și mineralele necesare. Cea mai bună hrană pentru păsări conține pelete suplimentare bogate în vitaminele A, D3, E și C, precum și în fosfor și calciu. Oferind astfel de alimente, ai grijă de sistemul imunitar și digestiv al animalului tău de companie.

Papagalii mari au un necesar mai mare de energie și, prin urmare, necesită o doză mai mare de calorii. Hrana pentru pasari mari contine seminte si nuci (macadamia, nuci de Brazilia, arahide) bogate in vitamina E, care sustine sistemul imunitar. Adaosul de fructe sub formă de ananas, mango, merișor sau caise asigură cantitatea optimă de elemente și minerale. În plus, fructul este o delicatesă naturală pentru papagali.

În alimentația sa, un canar are nevoie de un amestec echilibrat de semințe cu adaos de fructe, care îi vor oferi vitamine și minerale. Amarantul și susanul sunt o sursă valoroasă de grăsimi și proteine. Boabele acestor plante ar trebui incluse în hrană. Acordați atenție dacă mâncarea conține ingrediente bogate în vitamina C, care afectează culoarea penajului.

Cintezele zebra ar trebui să primească cantitatea potrivită de cereale și semințe în dieta lor zilnică. Hrana pentru cintezele zebra trebuie sa fie hranitoare si usor digerabila, bogata in seminte de canar si in, care furnizeaza vitaminele A, A2, B6, B12, zinc, fier, saruri minerale etc. Semințele hranei ar trebui să fie mici, potrivindu-se cu dimensiunea gurii.

Este hrana pentru păsări într-o cușcă diferită de hrana pentru păsările care trăiesc în sălbăticie?

Merită să vă familiarizați cu informațiile despre hrănirea diferitelor tipuri de păsări. Diferențele datorate dimensiunii, activității și speciei animalului înseamnă că fiecare animal de companie cu aripi are nevoie de nutrienți diferiți în doze diferite. Amintiți-vă că hrana pentru păsări într-o cușcă ar trebui să ofere mai puține calorii decât cea folosită pentru animalele care pot zbura liber într-o volieră. Păsările care trăiesc în cușcă au mai puține oportunități de a arde excesul de energie. Lipsa exercițiilor fizice și hrana prea calorică pot contribui la supraponderalitatea animalului de companie cu pene. Cantitatea de hrană de bază pentru păsări ar trebui adaptată la condițiile în care trăiesc animalele.

Alimentația păsărilor de crescătorie diferă de cea a păsărilor sălbatice. Acest lucru se datorează diferențelor în stilul de viață al acestor păsări. În plus, nu ar trebui să vă hrăniți animalul de companie cu ceea ce este destinat oamenilor - conținutul anumitor substanțe din hrana umană poate fi dăunător păsărilor exotice și poate afecta negativ dezvoltarea acestora.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10817 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
Promptă
2024-07-20
Pretul bun, produsul bun, comunicarea buna. In concluzie, TOTUL OK
pixel