Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Igienă și îngrijire

( numărul de produse: 132 )

Îngrijirea adecvată a unui câine este cheia pentru a-i menține frumusețea, bunăstarea și, mai ales, sănătatea sub control. Datorită diferențelor dintre rasele individuale, este necesar să alegeți metoda potrivită de îngrijire a animalului dvs. de companie. Cum să îngrijești un câine este influențat de mărimea, forma urechilor, tipul și lungimea blanii și stilul de viață. Cu toate acestea, există câțiva pași de bază care se aplică fiecărei curse. Acestea sunt îmbăierea, tăierea și pieptănarea, îngrijirea ochilor și urechilor, igiena dentară, îngrijirea ghearelor.

Curățarea ochilor și a urechilor nu necesită pregătiri speciale. Tifonul și apa caldă sunt suficiente pentru a elimina secrețiile din jurul ochilor și ceară. Tratamentele de curățare, adică micile gustări care previn formarea tartrului, sunt folosite în principal pentru igiena dentară. De câteva ori pe lună, merită să te speli pe dinți cu o periuță de dinți și o pastă, care va menține efectul delicateselor.

Cu nevoia de a tăia ghearele, mergeți mai bine la medic. Unghiile câinelui sunt dure și adesea întunecate, ceea ce face dificilă localizarea miezului, deteriorarea căruia provoacă sângerare și durere. Dacă efectuați în mod regulat toate procedurile de mai sus, animalul dvs. de companie se va bucura de sănătate și aspect estetic.

Alegeți întotdeauna produse cosmetice profesionale pentru câini

Pentru baie alege sampoane adaptate tipului si lungimii blanii animalului. Îngrijirea unui maltez și îngrijirea unui ciobănesc german sunt două procese complet diferite care necesită specificații diferite. Pentru câinii cu păr scurt, există șampoane hrănitoare care conferă părului strălucire și îi hidratează pielea. Pe de altă parte, cosmeticele pentru câinii cu păr lung îi împiedică să se electrifice, facilitează pieptănarea și îngrijește blana pretențioasă. Câinii cu păr sârmă au nevoie doar de o baie din când în când. Cel mai bine este să folosiți un produs care să nu înmoaie blana.

Împărțirea șampoanelor se aplică și culorii blănii - în funcție de faptul că câinele are o blană închisă sau deschisă, puteți sublinia culoarea naturală a acestuia.

Pentru animalele cu probleme cu pielea sunt destinate sampoanele antibacteriene, antimatreata sau antiparazitare. Verificați compoziția și alegeți produse care conțin lanolină, care este cunoscută pentru capacitatea sa de a reconstrui stratul protector al pielii.

Între băi, puteți folosi un parfum delicat pentru animale de companie pentru a reîmprospăta blana câinelui. Sunt delicate, fără alcool și nu afectează pH-ul pielii. Nu înlocuiesc spălarea - sunt folosite, de exemplu, pentru a neutraliza mirosul neplăcut de blană după ploaie.

Indiferent de lungimea blanii, fiecare câine are nevoie de periaj pentru a menține blana și pielea în stare bună. Periile sau pieptenii selectați corespunzător îndepărtează subparul și părul mort și, în plus, reduc procesul de pierdere la 90%.

Blana câinelui trebuie, de asemenea, tăiată sau tundetă. În acest caz, cel mai bine este să mergeți la un specialist cu echipament și abilități adecvate. Cu toate acestea, dacă doriți să vă faceți o tăietură mică, de exemplu breton lângă ochi - luați foarfece cu vârfuri rotunjite care vor împiedica animalul dvs. de companie să fie rănit.

Îngrijirea câinilor - la ce să acordați atenție?

Amintiți-vă că ar trebui să alegeți întotdeauna produsele cosmetice potrivite pentru cainii, care să aibă grijă de animalul dvs. de companie. Produsele destinate oamenilor conțin de obicei substanțe care irită pielea câinilor și provoacă alergii supărătoare, mâncărimi și inflamații ale pielii. Aruncă o privire atentă asupra structurii părului animalului tău de companie și asigură-te că ai ales produsul potrivit.

Cosmeticele pentru un Yorkie sau cosmeticele pentru un maltez sunt diferite de cele destinate rasei Shih Tzu, în ciuda asemănării vizuale a raselor. Blana lui Yorkshire Terrier este fluidă și mătăsoasă, în timp ce blana lui Shih Tzu este mai aspră și mai voluminoasă.

De asemenea, alege peria potrivită pentru părul animalului tău de companie. Cel greșit nu va îndepărta stratul de sub strat, nu va provoca iritații ale pielii și nu va descuraja câinele de la tratamente ulterioare. Nu uitați că câinii fără păr, precum câinele cu crestă chinezească, au nevoie și de îngrijire adecvată cu creme de protecție solară pentru a-și proteja pielea sensibilă de razele soarelui.

În ciuda igienei optime, câinii au multe oportunități de a lăsa în urmă un miros neplăcut, de exemplu urina. Merită să căutați în jur neutralizatori care funcționează complementar cu mirosul de amoniac, adică principalul vinovat al mirosului neplăcut. Dacă patrupedul tău are un caracter greu și murdărește sau îți distruge lucrurile, încearcă un repeler care descurajează animalele de companie de la acțiuni nedorite cu parfumul său de lămâie.

Tratamentele de îngrijire aplicate în mod regulat vor contribui la un aspect bine îngrijit al secției dumneavoastră. Dacă este posibil, cel mai bine este să vă obișnuiți animalul dvs. de companie cu ele încă din copilărie. Tratamentele ar trebui să fie o plăcere pentru el, așa că încearcă să acționezi cu blândețe pentru a nu descuraja animalul.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Mereu am primit comanda la timp fara nici o întârziere(uneori ,chiar mai devreme)
2024-07-21
Ok
pixel