Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Hrană pentru eliminarea părului înghițit

( numărul de produse: 33 )

Bilele de păr de pisică – cum să le tratăm?

Bilele de păr de pisică sunt coșmarul fiecărui proprietar de animale de companie. De unde vin și cum să le tratăm? Ar trebui să fie un motiv de îngrijorare sau sunt un lucru normal care afectează toate pisicile, indiferent de lungimea blănii lor?

Bilele de păr la pisici sunt, desigur, asociate cu ritualul zilnic de a le lins blana. De ce pisicile fac asta atât de des? Curățarea blănii cu o limbă aspră se face în primul rând din motive de igienă. Nu fără motiv se spune că pisicile sunt unul dintre cele mai curate animale de companie. Al doilea motiv pentru spălare este termoreglarea, adică răcirea și hidratarea blănii pisicii. Pisicile se spală mai des pe vreme caldă pentru a-și împrospăta blana de pisică.

Ceea ce se vorbeste mai putin este problema calmantei, legata si de reflexul de lins de blana. În acest fel, pisicile se calmează, reduc stresul sau pur și simplu revin la ritmul lor normal după o joacă intensă. Din aceste trei motive principale, pisicile se spală de mai multe ori pe zi, iar limba lor ascuțită prinde sub-pela, adică blana veche care se află sub stratul de blană nouă, strălucitoare. În acest fel, părul este consumat și intră în sistemul digestiv al pisicii tale.

Mingi de păr periculoase la pisici – simptome

Părul sau blana din sistemul digestiv reprezintă o amenințare pentru fiecare organism. La pisici, mult depinde de cantitatea de păr și lungimea acestuia. Speciile cu păr lung sunt, desigur, mai susceptibile la efectele adverse ale excesului de păr pe stomac. Pisicile pot face față cantității normale de păr din corpul lor - îl excretă în fecale sau vărsă bile mari de păr. Ambele fenomene sunt normale pentru toate pisicile, dar asta nu înseamnă că poți ignora complet problema bulelor de păr la animalul tău de companie.

De ce ar trebui să fii atent la bile de păr la pisica ta? Simptomele care pot indica o amenințare pentru sănătatea sa includ vărsături frecvente, pierderea poftei de mâncare, apatie, sufocare, tuse, constipație și scădere în greutate. Bezoarele, sau bile de păr, pot rămâne în stomac și, astfel, perturbă funcționarea sistemului digestiv. În cazuri extreme, pot apărea complicații grave care amenință viața pisicii tale. Deci, cum să lupți cu bezoarele din stomac?

Dulciuri și alimente pentru bile de păr

Cel mai bun răspuns este mâncarea pentru mingi de păr pentru pisici. Cum functioneaza? Acest aliment are o reteta speciala care regleaza procesele digestive in pasajul intestinal. Ajută la mișcarea bilelor de păr prin intestine, astfel încât acestea să fie excretate în fecale. Reglează frecvența de curățare a corpului, astfel încât nimic nu rămâne în stomac și nu reprezintă o amenințare pentru animalul dvs. de companie. Hrana pentru bulgări de păr are efect de curățare și îți permite să îndepărtezi chiar și bilele de păr încăpățânate care nu au fost îndepărtate de mult timp. Puteți amesteca hrana pentru bulgări de păr cu hrana existentă pe care o oferiți pisicii dvs. Doza exactă poate fi găsită pe fiecare pachet din acest tip de alimente.

Pe lângă hrană, merită să folosiți și mâncăruri speciale pentru pisicile cu proprietăți de descompunere. Deliciile, la fel ca unele alimente disponibile, sunt îmbogățite cu taurină valoroasă, care este recomandată în special pisicilor. Taurina susține buna funcționare a sistemului digestiv, inclusiv reglarea numărului de bezoare rămase. Extractul de malț, pe care îl găsești și în ingredientele unor produse pentru pisici, ajută la mișcarea bilelor și le face mai ușor de eliminat.

Dulciurile și hrana pentru pisici pentru bile de păr sunt deosebit de importante pentru pisicile cu păr mediu și lung. Pisicile cu blana scurta nu sunt la fel de expuse la efectele negative ale bezoarelor. Cu toate acestea, merită să oferiți acest tip de hrană fiecărei pisici, deoarece pisica mănâncă și păr uman sau păr vechi de pisică care poate fi în apartament, lângă castron sau în mâncare.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10817 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
2024-07-20
Mulțumit de promptitudine și de seriozitate
pixel