Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Ochiuri de apă și iazur

( numărul de produse: 17 )

Iaz

Un iaz este un mediu de viață pentru plante și animale acvatice, precum și un decor al grădinii. Acestea ar trebui să fie echipate corespunzător și trebuie menținut un echilibru biologic similar cu cel din rezervoarele naturale. Acesta este un proces dificil, deoarece nu există procese de autopurificare a apei în iaz. Pentru a crea și menține echilibrul biologic, sunt necesare accesorii pentru iaz, care vor ajuta la menținerea pH-ului corect al apei și a purității acesteia - în iazurile mici vor fi filtre și curățare mecanică, în cele mari - zooplancton și plante. Lămpile UVC vor fi utile pentru curățare, care distrug bacteriile. Plantele subacvatice producătoare de oxigen, aeratoarele, fântânile și cascadele vor furniza aer apei.

Vegetația nu este doar o atracție într-un iaz - este un element important care ajută la menținerea echilibrului biologic în rezervorul de apă și oferă protecție animalelor. La diferite adâncimi, Merită să plasați vegetația în zone de pe rafturi. Până la 10 cm adâncime, este o zonă de mlaștină, până la 40 cm - adâncime și până la 100 cm - adâncime.

La patru săptămâni de la umplerea rezervorului cu apă, peștii pot trăi în el: crapi, sturioni, precum și alte creaturi precum melci, țestoase, broaște și tritoni. Aveți grijă de hrana potrivită pentru peștii de iaz și alte specii de animale. Acestea pot fi amestecuri de cereale, granule, furaje medicinale și de condiționare sau furaje pentru pești ornamentali.

Nu este ușor să păstrezi un iaz curat. Accesoriile necesare pentru a menține ordinea în rezervoare artificiale se găsesc în magazinul online EuroHrana.

Accesorii necesare pentru iaz

O pompă și un filtru, o fântână și o cascadă vor fi necesare pentru a menține iazul în stare corespunzătoare. Pompa și filtrul trebuie amplasate în zona de vegetație sau în zona apei puțin adânci. Filtrul este selectat în funcție de capacitatea iazului și de impuritățile de care doriți să scăpați. Filtrul mecanic va elimina fragmentele de plante putrezite, resturile de alimente și excrementele de pește. Filtrul biologic elimină compușii chimici, în special cei cu azot. Sarcina pompei este de a pompa apă la filtre, cascade și fântâni. Oxigenează apa, care are un efect pozitiv asupra plantelor și peștilor, și previne creșterea algelor.

O pompă de fântână este un echipament excelent pentru un iaz, care asigură mișcarea continuă a apei. Este plasat în partea de jos a ochiului. În cazul unui iaz mare, se folosește o pompă plutitoare. Dispozitivul conduce fântâna și vă permite să obțineți efecte decorative frumoase. Pompa fântânii pentru iaz include un filtru încorporat și sterilizatoare, astfel încât nu este nevoie să cumpărați un purificator separat de apă.

Un iaz ar trebui să fie echipat cu iluminat de margine, ascuns în verdeață, sub apă sau sub formă de spoturi plutitoare. Ele dau un efect uimitor, mai ales seara, oferind lumina de orice culoare.

Ai grijă de iazul tău - accesoriile vor face această sarcină dificilă mai ușoară!

Un iaz este o mare plăcere, dar și o mare datorie în orice perioadă a anului. Nu uitați să aveți grijă de plantele acvatice. În timpul iernii, îndepărtați piesele putrezite și deteriorate. Repotați-le vara dacă devin prea groase. Urmăriți cantitatea de alge și nu permiteți creșterea excesivă a acestora. Verificați nivelul apei pe vreme caldă și completați dacă este necesar. În toamnă, desfaceți o plasă cu ochiuri fine care va împiedica căderea frunzelor în plasă.

Un iaz este o decorare frumoasă a grădinii. Ingrijit corespunzator, va incanta vecinii, prietenii si rudele. Oferă un farmec magic grădinii și o aduce la viață într-un mod minunat!

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Super!
2024-07-21
Livrare buna, produse pe care la accepta câinele meu
pixel