Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Hrană pentru pisici

( numărul de produse: 1558 )

Nutriția pisicii - cu ce să-ți hrănești pisica?

Pisicile au nevoi diferite. Una dintre cele mai importante este mâncarea. Nutriția corectă a unei pisici este baza sănătății și vitalității sale bune. În calitate de păzitor de pisici, vrei să oferi pisicii tale tot ce are nevoie pentru a funcționa corect, motiv pentru care probabil că cauți un răspuns la eterna întrebare: Ce hrană pentru pisici?

Pisicile sunt pretentioase. Se obișnuiesc adesea cu un singur aliment și se plâng când conținutul bolului lor nu este ceea ce se așteptau. Uneori, însă, situația forțează o astfel de schimbare - pisicile se maturizează, nevoile lor de ingrediente specifice se schimbă, sănătatea lor se schimbă. Mâncarea pisicii tale ar trebui să se schimbe odată cu el. Merită să aveți o selecție mare pentru a găsi din nou aroma preferată a animalului dvs. de companie.

Mulți proprietari de pisici au îndoieli similare. Nu sunt surprinzătoare, deoarece pe piață apar noi mărci care oferă diverse tipuri de delicatese pentru pisici precum ciupercile. Alimente uscate, umede, de întreținere, de specialitate, complementare - alegerea este uriașă.

Fiecare pisică are nevoie de o nutriție adecvată - aici, mâncarea gata preparată vine cu ajutorul proprietarilor ocupați, dar grijulii, ai animalelor de companie. Împărțirea după tip pe care am introdus-o în magazinul nostru vă va permite să alegeți convenabil din acest bazin după bunul plac. Hrana adecvată pentru o pisică este extrem de importantă - are grijă de sănătatea pisicii, are și funcții importante de prevenire - o pisică hrănită în mod corect are șanse mai mici de a se îmbolnăvi. Rolul dietei în prevenirea sănătății nu poate fi supraestimat.

Hrana pentru pisici oferita de magazinul nostru este bine adaptata nevoilor sarcinilor pisicii si diversificata ca forma si arome. Oferă-i pisicii tale o hrană care nu numai că va fi sănătoasă pentru el, ci și care va satisface așteptările sale gustative.

Hrana buna pentru pisici iti va permite sa ai grija de toate nevoile pisicii tale. Datorită acestui lucru, vei obține o pisică sănătoasă și fericită alături de care poți petrece timpul într-un mod plăcut pentru amândoi. Nu va trebui să vă faceți griji că nu primește ceea ce ar trebui sau că se va îmbolnăvi din cauza unei diete proaste.

Hrana pentru pisici trebuie hrănită de mai multe ori pe zi în porții mici. Complet opusă alimentației unui câine adult, unde de obicei sunt recomandate două mese mai mari - dimineața și seara. Datorită faptului că pisicile au tractul digestiv scurt și stomacul mic, hrana pentru pisici trebuie hrănită de 5-6 ori pe zi.

Și ce porții de mâncare sunt cele mai potrivite? Se presupune că o pisică cu greutate normală ar trebui să mănânce în medie aproximativ 1 cană de hrană. Aceasta este, desigur, hrana uscată, care este mai concentrată decât hrana umedă. Toți producătorii, incl. Royal Canin, Animonda și Purina, pe ambalajul produselor lor, așează mese cu instrucțiuni pentru separarea porțiilor. Ține-te de ele și vei fi sigur că pisica ta primește ceea ce are nevoie fără a se hrăni excesiv.

Este foarte important să vă asigurați că nu vă hrăniți excesiv pisica, indiferent dacă îi hrăniți cu hrană uscată sau umedă. Deși torcătorul dorește foarte convingător să cerșească o bucată de șuncă sau carne de la masă de la masă, nu trebuie să cedeți în fața lui. Toate aceste gustări, care nu sunt tratate dovedite pentru pisici, pot duce la obezitate. Așa că nu uitați: nu supraalimentați și oferiți-vă pisicii hranei în cantitatea potrivită, iar toarcerea voastră va fi sănătoasă și fericită.

Hrană pentru pisici - tipuri și caracteristici

Mancarea buna, indiferent de tipul ei, este una cu o compozitie scurta si naturala. Într-o hrană pentru pisici de bună calitate, carnea se află pe primul loc pe lista ingredientelor. Hrana ieftină pentru pisici uneori nu conține aproape deloc! De asemenea, merită să acordați atenție adaosului de legume - o sursă de fibre și vitamine.

Ingredientele care pot afecta suplimentar sănătatea pisicii tale sunt taurina și acizii grași nesaturați Omega 3 și 6. Hrana de cea mai bună calitate nu va conține cereale, zahăr, conservanți sau coloranți artificiali. O astfel de mâncare este garanția unei mese bine echilibrate, care va oferi pisicii ceea ce are nevoie.

Varietatea de companii alimentare, tipuri și arome poate fi o bătaie de cap. Tipul de hrană care va sta la baza dietei depinde de mulți factori - vârsta, nevoile pisicii și preferințele proprietarului. Cele mai comune tipuri de alimente sunt alimentele uscate și umede. Mai jos este descrierea lor scurtă:

Hrana uscata pentru pisici: aceasta hrana vine sub forma de pelete mici, dure. Hrana uscată se caracterizează prin umiditate scăzută, așa că nu uitați să oferiți pisicii dvs. acces constant la apă proaspătă. Hrana uscată este o masă completă care oferă pisicii tale toți nutrienții care îi susțin dezvoltarea armonioasă. Datorită uscării, nutrienții își păstrează valoarea pentru mai mult timp, iar alimentele nu trebuie păstrate la frigider.

Hrană umedă pentru pisici: conținutul de umiditate al hranei umede ajunge până la 80%. Consistența lor seamănă cu cea mai naturală hrană pentru pisici, adică carnea crudă. Alimentele umede vin în diferite forme - consistența lor poate să semene cu pateul sau conservele. Veți găsi și alimente care conțin bucăți întregi de carne sau pește.

Hrana uscata pentru pisici are multe beneficii. Pe lângă faptul că oferă ingrediente benefice, este util și în menținerea igienei bucale a pisicii. Chipsurile tari șterg tartrul, datorită căruia riscul de îmbolnăvire a gingiilor este minimizat.

Hrana uscată pentru pisici este, de asemenea, mai calorică, așa că pisica ta trebuie să mănânce mai puțin pentru a fi sătulă și a obține toți nutrienții și vitaminele de care are nevoie pentru a trăi. De asemenea, ușurează mult dozarea hranei, astfel încât să fii sigur că pisica ta primește cantitatea potrivită de hrană - nici prea mult, nici prea puțin.

Hrana umeda, datorita umiditatii sale ridicate, favorizeaza hidratarea corecta a pisicii. Mâncarea umedă este, de asemenea, mâncată cu nerăbdare de pisici datorită mirosului său intens. Datorită consistenței sale moale, va fi, de asemenea, cea mai bună hrană pentru o pisică senior și pisoi sub 12 luni. Cu toate acestea, trebuie amintit că mâncarea umedă se strică rapid. Păstrați-l bine închis la frigider și serviți-l imediat după deschiderea ambalajului.

Merită să completați hrana zilnică pentru pisici cu gustări sănătoase, care vor diversifica dieta și vor atrage pisica. Mâncarea uscată sau umedă este desigur baza nutriției, dar sunt binevenite și gustări suplimentare. Gustările bine alese sunt o sursă suplimentară de nutrienți care sunt foarte importante în alimentația pisicilor.

Dacă ești departe de casă des și pentru o perioadă lungă de timp și nu ai ocazia să adaugi regulat hrană în bolul pisicii la intervale regulate, încearcă să folosești gustări ascunse. Ascunde câteva gustări gustoase prin casă, mai ales în partea casei în care se află pisica. Găsirea de bunătăți va permite pisicii să dezlănțuie instinctul vânătorului, în același timp va oferi multă bucurie și va umple burtica goală.

Amintiți-vă că pisicile nu depozitează alimente și digeră imediat tot ce mănâncă. De aceea, atât porțiile zilnice de hrană, cât și gustările ar trebui să fie mici și adecvate mărimii, greutății și vârstei pisicii tale.

Gustările sunt, de asemenea, un mare motivator pentru distracție și o forță motrice pentru a învăța să faci tot felul de trucuri. Un astfel de comportament plin de satisfacții, care ți se potrivește ca proprietar, face ca pisica, în ciuda faptului că este un animal de companie care își merge pe propriile cărări, să coopereze mai bine și să fie mai auto-dirijată.

Cum să alegi hrana perfectă pentru pisici?

Alimentele, în afară de consistență și compoziție, diferă și ca scop. În funcție de stadiul de viață și de sănătate al pisicii tale, ar trebui să alegi o hrană diferită. Hrana pentru pisici adulte poate diferi semnificativ de cea destinată pisoiilor mici. Pe lângă alimentele de întreținere pentru animale sănătoase, există și alimente pentru pisici cu nevoi nutriționale individuale (de exemplu, de la Royal Canin). Se remarcă aici:

Hrana pentru pisoi: In primele luni, pisoii sunt hraniti cu lapte matern. După acest timp, puteți începe să le oferiți alimente solide. Hrana pentru pisoi conține o mulțime de ingrediente valoroase, inclusiv proteine ​​și vitamine, care ajută la creșterea sănătoasă și la explorarea lumii.

Hrană pentru pisici sterilizate, de interior și senior: Aceste pisici tind să fie supraponderale. Mâncarea bogată în nutrienți, dar în același timp săracă în calorii este baza pentru menținerea în formă bună. Potrivirea hranei la nevoile pisicilor sterilizate este foarte importantă. Echilibrul hormonal al unor astfel de pisici rămâne destul de instabil, motiv pentru care necesită un tratament special. În caz contrar, pisica s-ar putea nu numai să câștige în greutate, ci și să înceapă să se îmbolnăvească.

Alimente de specialitate: Alimentele de uz veterinar sunt adaptate nevoilor pisicilor care suferă de boli ale rinichilor, inimii sau ale sistemului urinar. Acest lucru îi ajută să se recupereze mai repede. Printre astfel de alimente, se vor număra și delicii pentru pisici care ajută la îndepărtarea bulelor de păr sau produse care completează dieta.

Hrana uscată pentru pisici este o opțiune de hrănire zilnică rentabilă, care oferă toți nutrienții necesari. La rândul său, hrana umedă pentru pisici va fi potrivită pentru acele animale care, din diverse motive, pot avea probleme la mestecat și ca un tratament suplimentar de înaltă calitate pentru a diversifica mesele de zi cu zi.

Ambalajul convenabil este un avantaj pentru fiecare păzitor de pisici - vă permit să distribuiți cu ușurință cantitatea potrivită de hrană și sunt ușor de depozitat. Atât hrana uscată, cât și cea umedă sunt adaptate nevoilor sarcinilor pisicii și variate în ceea ce privește formă și arome. Hrana bună pentru pisici conține o mulțime de nutrienți pentru a vă menține pisica sănătoasă și plină de energie. Își vor păstra blana strălucitoare, dinții sănătoși și le vor oferi multă putere să se joace.

Pisicile sunt foarte reticente la schimbare, așa că atunci când găsești o hrană care corespunde perfect cerințelor. În ceea ce privește compoziția și valoarea nutritivă și atinge preferințele gustative ale pisicii, ține-te de ea! Dacă trebuie sau doriți să schimbați ceva, faceți modificări treptat. Cel mai bine va fi dacă începeți prin a amesteca cele două alimente și introduceți din ce în ce mai multe procente din alimentele noi în fiecare zi și eliminați alimentele vechi.

Mâncarea bine aleasă, hrănită regulat, va face pisica sănătoasă și plină de energie, iar blana ei va fi strălucitoare și suplă. Și, în sfârșit, nimic nu-l face pe proprietar mai fericit decât un prieten felin vesel, jucăuș și energic.

Și ce să faci dacă pisica nu vrea să mănânce? Pisicile sunt animale cu un apetit destul de mare, așa că orice lipsă a acestuia trebuie urmărită cu atenție. Mai întâi, asigurați-vă că vasul este curat și că mâncarea este proaspătă. Apoi încercați să oferiți pisicii dvs. un alt tip de hrană sau gustare căreia majoritatea pisicilor le este greu să le reziste. Dacă acest lucru nu funcționează conform așteptărilor, consultați medicul veterinar.

Multe boli, inclusiv cele periculoase, se manifestă prin lipsa poftei de mâncare și apatie. Poate că nu se întâmplă nimic grav cu pisica ta, dar dacă lipsa poftei de mâncare persistă o perioadă lungă de timp, ar trebui verificată - fie și doar pentru propria ta liniște sufletească.

De asemenea, asigură-te că pisica ta are întotdeauna acces la apă curată și proaspătă. Hidratarea este la fel de importantă ca și alimentația corectă!

Amintiți-vă că cea mai bună hrană pentru o pisică este cea care satisface toate nevoile pisicii și pur și simplu are un gust bun. În caz contrar, pisica - ca o creatură pe cât de maiestuoasă, pe atât de pretențioasă - poate refuza pur și simplu să mănânce un anumit aliment. Atunci nici cea mai buna compozitie nu isi va indeplini rolul, asa ca atunci cand alegi hrana pentru animalul tau, lasa-te ghidat de gustul culinar al pisicii tale.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Livrare buna, produse pe care la accepta câinele meu
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel