Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Bacterii și biostarteri

( numărul de produse: 13 )

Bacteriile din acvariu - curățare și echilibru biologic adecvat

Un acvariu curat nu înseamnă steril. Pentru a menține mediul adecvat al organismelor, bacteriile ar trebui să fie prezente în el. Datorită dezvoltării corespunzătoare a organismelor care trăiesc în el, acvariul nu trebuie golit prea des. Dacă este necesar, atunci utilizați un preparat care va stabili rapid echilibrul biologic și va asigura prezența bacteriilor.

De ce? Pentru ca fiecare organism ar trebui sa intre in contact cu bacteriile care, pe langa impactul negativ, aduc si efecte pozitive, mai ales in cazul plantelor si animalelor de acvariu. Din același motiv, este extrem de important să nu folosiți apă de la robinet pentru a umple rezervorul, deoarece clorul din acesta va ucide bacteriile necesare. Pentru a menține echilibrul, bacteriile sunt adesea folosite în acvariu, care sunt vândute în magazinele de animale de companie și de acvariu. Aceste preparate sunt adesea sub formă lichidă, dar pot fi administrate și sub formă de fiole sau capsule. Acești agenți se dizolvă în apă, dar ar trebui folosiți dozând cantitatea potrivită de substanță în raport cu apa care se află în acvariu.

Ce bacterii pentru acvariu?

Rețineți că acvariul nu poate fi curățat cu substanțe chimice sau detergenți, acestea pot ucide și bacteriile dorite - dacă doriți să folosiți soluții de curățare, alegeți-le pe cele potrivite în magazinele de animale. Iar gama de preparate de acest tip este cu adevărat largă. Bacteriile și biostarterele se bazează pe culturi vii de bacterii, datorită cărora îmbunătățesc starea apei din acvariu și calitatea vieții organismelor care trăiesc în acesta. Mai mult, pot inhiba creșterea microorganismelor patogene. Cu toate acestea, dacă apa se infectează, de exemplu, cu variola de pește, puteți folosi un preparat special care va combate această boală.

Toți agenții, precum un biostarter de acvariu, trebuie utilizați conform instrucțiunilor producătorului - atât în ​​ceea ce privește frecvența administrării lor, cât și doza recomandată. Biostarterele sunt tulpini de bacterii, al căror scop este de a crea microfaună utilă de acvariu și de a lupta împotriva algelor nedorite. Ele susțin creșterea plantelor și calitatea vieții peștilor datorită nutriției lor adecvate. În magazine puteți găsi preparate dedicate unor specii specifice de plante sau pești.

Bacteriile de acvariu pentru plante

Majoritatea activităților de curățare a acvariilor sunt mecanice și datorită faptului că bacteriile din ele supraviețuiesc și susțin dezvoltarea organismelor care trăiesc în ele. Pe lângă pești, acvariile conțin și plante. De asemenea, trebuie luată în considerare alimentația lor. Pentru ca acestea să se dezvolte corect, ar trebui să li se aprovizioneze, de exemplu, fier, element care este o componentă a clorofilei, a cărui deficiență ar putea provoca tulburări de creștere a plantelor și aspectul palid, inestetic al frunzelor.

La rândul său, îngrășământul cu carbon susține producerea de compuși organici în procesul de fotosinteză și contribuie, de asemenea, la menținerea echilibrului biologic. Dacă vrem să avem vegetație luxuriantă, verde, creaturi cu aspect sănătos, ar trebui, de asemenea, să le hrănim corespunzător, investind într-un biostrater de acvariu. În magazine, putem găsi și preparate pentru apă dulce și de mare cu tulpini selectate de bacterii care vor susține acțiunea bacteriilor nitrificatoare. Datorită acestora, îngrijirea organismelor care trăiesc în acvarii este mult mai ușoară și, de asemenea, facilitează curățarea, deoarece afectează puritatea apei.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
Produse calitative la preturi accesibile!Livrare rapida!
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel