Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Delicatese, recompense

( numărul de produse: 36 )

Răsfățați-vă rozătoarea - cumpărați-i bunătăți

Având grijă de un animal, fiecare păzitor responsabil își dorește tot ce este mai bun pentru el. O dietă bine echilibrată, bazată pe ingrediente naturale, este baza pentru menținerea sănătății bune a animalului dvs. de companie.

Dieta rozătoarelor ar trebui să fie dominată de amestecuri de plante sau cereale (adaptate la nevoile unei specii date), care oferă nutrienți valoroși precum proteinele sau vitaminele. Totuși, pentru a diversifica dieta și a-ți răsfăța puțin rozătoarea, merită să-i servești diverse delicii. Cum să alegi delicatese pentru rozătoare și dacă să te ghidezi la cumpărare?

Gustări pentru hamsteri, șoareci și cobai

Pentru a oferi rozătoarelor vitamine sau minerale, merită să le oferiți diferite tipuri de legume, fructe și ierburi. Strugurii, căpșunile, pepenii verzi, ardeii, castraveții, broccoli și pătrunjelul nu sunt doar gustări gustoase, ci și sănătoase. Datorită conținutului ridicat de apă din fructe și legume, se îmbunătățește gradul de hidratare al corpului rozătoarei, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății acestuia.

Nu numai fructele proaspete, ci și uscate pot fi o delicatesă pentru un hamster, șoarece sau cobai. Totuși, trebuie reținut că fructele, în special cele uscate, conțin o cantitate mare de zahăr, așa că trebuie servite doar din când în când. Ca gustare pentru rozătoare, se poate servi și o bucată de brânză galbenă sau albă, nuci sau un pic de carne slabă, fiartă. Este important să potriviți tipul de tratament cu tipul de animal de companie. Înainte de a oferi un nou tip de hrană, întrebați medicul veterinar dacă rozătoarea poate mânca delicatesa.

Diversificarea dietei, precum și o doză mare de divertisment va fi asigurată de un fund pentru un hamster sau cobai. Balonul este un băț de lemn, pe care se află de obicei un fel de amestec de cereale, ierburi și flori. Rozatoarele vor aprecia nu numai gustul stiuletilor, ci ii vor folosi si pentru catarare sau satisfacerea nevoii de a ciuguli. Stiuleții tari pentru rozătoare vor fi un material ideal pentru șlefuirea dinților.

Gustări pentru chinchilla

În sălbăticie, chinchilla se hrănește cu ierburi deșertice și folosesc crenguțe și scoarță de copac pentru a-și uza incisivii. Pentru un animal de companie domesticit, o crenguță necojită va fi un răsfăț. Copacii și arbuștii care sunt potriviți pentru a da chinchilla sunt, de exemplu, mărul, parul, rowanul, aspenul sau vița de vie. Pe lângă proprietățile de promovare a sănătății, o astfel de gustare îi va oferi animalului tău multă plăcere.

Ierburile uscate, frunzele, florile sau fructele funcționează, de asemenea, excelent ca deliciu. Le puteți pregăti singur sau puteți obține un amestec gata preparat de la un magazin de animale de companie. Conținutul de păpădie, nalbă sălbatică, flori de gălbenele sau frunze de mesteacăn au un efect bun asupra funcționării corpului chinchillei și, în plus, sunt foarte gustoase pentru rozătoare.

Fructele sunt o sursă valoroasă de vitamine și oligoelemente. Deosebit de remarcate sunt fructele de trandafir sălbatic, care au un efect pozitiv asupra activității rinichilor și ar trebui să fie adesea incluse în meniul de chinchilla. Totuși, nu uitați să nu oferi animalului tău fructe crude, ci doar uscate. Fructele crude pot provoca balonare.

Gustari pentru iepure

Dieta unui iepure constă în principal din iarbă, frunze și crenguțe de copac. În mediul natural, iepurele ia o hrană cu conținut scăzut de calorii, cu un conținut ridicat de fibre alimentare. Aceste caracteristici ar trebui să fie prezente și în delicatesele oferite animalelor de companie cu urechi. O delicatesă sănătoasă și naturală va fi așadar crenguțele de copac sau diverse flori și ierburi. De asemenea, legumele vor fi o alegere bună. Fructele, deși sunt foarte plăcute de iepuri, trebuie date ocazional, datorită conținutului ridicat de calorii.

Iepurii, precum hamsterii, cobai și chinchilla, trebuie să-și uzeze dinții în continuă creștere. Pe lângă crenguțele de copac, un fund de iepure va fi grozav în acest scop. Nu numai că va ajuta la menținerea unui nivel adecvat de igienă orală, dar va fi și o gustare gustoasă. Stiuleții, precum și gustările sub formă de fursecuri sau picături sunt însă calorice și trebuie servite ocazional.

Ce nu ar trebui să mănânce rozătoarele?

Asociem delicatesele in primul rand cu dulciurile. Cu siguranță, rozătoarele nu ar disprețui un fursec sau o bucată de biscuit, dar conținutul ridicat de zahăr, sare și puterea calorică ridicată a gustărilor umane sunt periculoase pentru aceste animale.

Chiar și mâncărurile pentru rozătoare date prea des pot avea efecte negative. Excesul de greutate și obezitatea în rândul rozătoarelor este o problemă reală. Stiuleții, biscuiții sau picăturile pentru rozătoare trebuie administrate cu moderație și nu pot sta la baza alimentației lor. Răsfățul este o expresie a grijii și iubirii, dar sănătatea animalului tău de companie ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc.

Atunci când alegeți delicatese pentru rozătoare, ar trebui să vă ghidați în primul rând de natură - știe ce este mai bine pentru aceste animale. Ingredientele naturale, cât mai apropiate de dieta indivizilor care trăiesc în sălbăticie, sunt cele mai bune alegeri posibile. Când cumpărați amestecuri gata preparate de ierburi sau fructe, știuleți, fursecuri sau picături, acordați o atenție deosebită compoziției. Bețișoarele pentru cobai, hamsteri, șoareci sau iepuri nu trebuie să conțină zaharuri, conservanți, coloranți sau arome artificiale. De asemenea, vor diferi în compoziție, în funcție de rozătoarea cărora sunt destinate.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Super!
2024-07-21
Mereu am primit comanda la timp fara nici o întârziere(uneori ,chiar mai devreme)
pixel