Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Așternut, pietriș, nisip

( numărul de produse: 23 )

Așternut pentru iepuri și rozătoare - ce trebuie să știți?

Așternutul adecvat pentru rozătoare este unul dintre cele mai importante elemente ale echipamentului cuștilor. Tipul și calitatea acestuia determină comoditatea curățării, eliminând mirosurile neplăcute și, mai ales, confortul vieții animalului. Substratul pentru cușcă este cel mai adesea asociat cu rumeguș. În prezent, pe piață există o gamă largă care ține cont de nevoile individuale ale rozătoarelor. Așternutul de cobai nu va funcționa neapărat pentru un hamster. Prin urmare, merită să luați în considerare și să alegeți un substrat care va fi potrivit în primul rând unei anumite specii de rozătoare.

Unele animale mici nu se pot descurca singure cu igiena. Cei cu blana lunga si labele scurte nu ajung in locurile sensibile care trebuie tinute curate. Pe lângă așternuturile tradiționale, folosite pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, există și un nisip special disponibil pe piață pentru rozătoare, care le permite să facă o baie uscată. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să îl înlocuiți în mod regulat pentru ca igiena să fie eficientă.

Magazinul de animale EuroHrana oferă o gamă largă de lenjerie de pat și nisip pentru cobai, hamsteri, iepuri, șobolani și alte animale care trăiesc în cuști. Având grijă de igiena și siguranța animalelor, alegeți un produs de înaltă calitate, care vă permite să mențineți un nivel adecvat de viață și curățenie în micul dvs. prieten.

Așternut sau rumeguș pentru rozătoare - ce să alegi?

Există mai multe tipuri de substrat disponibile în magazinul online, adaptate nevoilor speciilor specifice de rozătoare. Aceasta înseamnă că poți alege atât rumeguș tradițional pentru rozătoare, cât și materiale mai moderne și adesea mai absorbante pentru animalul tău de companie. Atunci când alegeți, lăsați-vă ghidat și de comoditatea curățării - în unele cazuri, veți îndepărta subparul și impuritățile mai ușor decât în ​​altele.

Rumegul este cel mai puțin absorbant material. Sunt concepute pentru animalele care nu excretă o cantitate mare de urină. Cel mai bun rumeguș este făcut din pomi fructiferi și este format din fulgi mici. Este așternut potrivit pentru hamsteri, șobolani și iepuri pitici. Pentru a masca mirosurile neplăcute, merită să alegeți așternut pentru rozătoare cu funcționalități suplimentare, mai ales parfumate. Aromele naturale nu vor dăuna animalelor și nu vor fi iritante, și în același timp vor elimina toate mirosurile neplăcute, mai ales prezente în cuștile locuite de masculi.

Litierul din lemn pentru rozătoare este rumeguș comprimat, care se caracterizează prin absorbție mare și capacitatea de a elimina mirosurile. Peleții de bună calitate, care se dezintegrează sub influența umidității, nu fac mult praf și sunt siguri pentru animale. Este așternut potrivit pentru iepuri, cobai și chinchilla. Nu este potrivit pentru hamsteri, deoarece le poate răni labele delicate. Acest tip de asternut pentru rozatoare este recomandat mai ales animalelor sensibile cu afectiuni respiratorii. Îl poți găsi în variante fără parfum sau cu arome naturale, precum lemn de pin.

Mulciul de știuleți de porumb este forma uscată și zdrobită de porumb pe știulete. Este un substrat care absoarbe bine umezeala și mirosurile. Este moale, nu face praf si nu provoaca alergii. Este un așternut bun pentru hamsteri, cobai, chinchilla și alte rozătoare, precum și pentru dihori. Va funcționa și ca așternut de iepuri, atâta timp cât ești sigur că animalul tău de companie nu va încerca să-l mănânce. Amintiți-vă că este unul dintre cele mai ecologice substraturi pentru animalele mici.

Litierul de bentonită pentru rozătoare este un produs care leagă bine umezeala, dar nu absoarbe mirosul. Se prafește destul de mult și sub influența umidității formează bulgări care, atunci când sunt consumate de un animal, îi pot bloca sistemul digestiv. Este un bun așternut pentru pisici pentru cobai, iepuri și chinchilla, dar se recomandă utilizarea locală. Va funcționa bine dacă doriți să găsiți așternut pentru cobai sau un animal mai mare pentru toaletă. Va înlocui cu succes un alt substrat, se va distinge bine de așternutul din cușcă și datorită acestui lucru animalul va înțelege mai repede unde se află toaleta.

Litierul din silicon este un produs cu o absorbție excelentă, care elimină în plus mirosurile. Cu toate acestea, nu este potrivit ca singur substrat - în unele cazuri poate provoca otrăvire. Este destinat cuștilor cu sârmă sau ca bază pentru un covoraș absorbant. Este un așternut bun pentru șobolan, cobai și chinchilla. Nu va funcționa ca așternut pentru hamsteri, deoarece poate fi luat accidental la masă, mai ales dacă se umflă. Cu toate acestea, poate fi folosit ca așternut de toaletă pentru iepuri - unele soiuri de așternut din silicon au o funcție practică de diagnosticare și detectează cu succes bolile pe baza compoziției urinei.

Pentru animalele care necesită o baie uscată, de exemplu hamsterii, nisipul pentru rozătoare este esențial. În timpul toaletei, rozătoarele folosesc nisipul pentru a scăpa de uleiurile, praful și murdăria din păr, păstrându-și blana în stare excelentă. Alegeți nisip cu granule relativ mari și nu margini ascuțite - de preferință specializate. Amintiți-vă că aceasta va fi lenjerie de pat bună pentru cobai, dar numai într-un recipient de baie separat. Nu poate fi folosit ca podea in toata cusca.

Lenjerie de pat pentru rozătoare - la ce să acordați atenție?

Alegerea unui substrat pentru o rozătoare poate fi un lucru care necesită atenția ta. Pentru început, acordați atenție nevoilor individuale ale animalului, precum și timpului pe care va trebui să-l alocați curățării. Acordați atenție tipului de substrat și urmăriți reacția animalului dvs. de companie. Se poate dovedi rapid că rumegușul pentru un iepure nu este cea mai bună soluție, chiar dacă a fost recomandat de prietenii tăi care au șobolani. În acest caz, alegeți ce funcționează cel mai bine pentru animalul dvs. de companie - veți avea grijă de bunăstarea și sănătatea acestuia.

Alegeți așternutul în funcție de specia animalului și de mărimea acestuia. Așternutul de iepuri poate să nu fie alegerea potrivită pentru un hamster mic și poate să-și zgârie labele. Amintiți-vă, totuși, că rumegușul pentru un hamster ar trebui să fie un strat gros al substratului. Hamsterilor, precum șoarecii, le place să se îngroape în patul lor și să creeze tuneluri în el. Este mai probabil să doarmă în el - în acest caz, rumegușul pentru un hamster este una dintre cele mai bune soluții. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți o parte a stratului în mod regulat, precum și să vă asigurați că pregătiți o toaletă separată pentru animalul dvs. de companie.

Alegeți produse care nu provoacă alergii. O opțiune mai sigură este mulciul cu fulgi de pomi fructiferi. Stratul de bază din lemn de conifere poate provoca alergii și probleme respiratorii. Dacă animalul dvs. de companie este predispus să mestece pe pământ - nu cumpărați produse care îi pot înfunda sistemul digestiv. Rețineți că unele animale de companie pot avea atât alergii de contact, cât și alergii la polen. În cazul unei astfel de boli, rumegușul pentru rozătoare nu este o alegere bună - un așternut care nu provoacă atât de mult praf plutitor va fi mai bun. Comparați mai multe variante de așternut și alegeți-o pe cea care vă va satisface atât animalul dvs. de companie, cât și pe dvs.

Amintiți-vă despre rolul pe care ar trebui să îl joace așternutul pentru un hamster sau orice alt animal mic de fermă. În primul rând, scopul utilizării acestuia este de a facilita menținerea ordinii în cușcă. Prin urmare, așternutul ar trebui să fie ușor de înlocuit sau să permită îndepărtarea fecalelor în cazul animalelor care folosesc toaleta.

În plus, rumegușul pentru un iepure sau alt animal sensibil nu poate irita și provoca disconfort, mai ales că deseori fac parte și din pat. Doar la final ar trebui să pui probleme precum prețul sau preferințele de parfum - este mai important ca animalul să se simtă bine în așternut. Cu o gamă largă de produse, poți alege cu ușurință ceva potrivit pentru animalul tău de companie și portofelul tău.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10817 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
2024-07-20
Produs bun la un pret corect !
pixel