Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Igiena cavității bucale

( numărul de produse: 27 )

Igiena orală a pisicilor – fapte și mituri

Fiecare proprietar de pisică a auzit probabil afirmația, din păcate nu în întregime adevărată, că pisicile sunt perfect capabile să aibă grijă de igiena lor și nu au nevoie de îngrijire suplimentară. Ei bine, la fel ca oamenii, pisicile suferă adesea de diferite tipuri de boli bucale și dentare.

Pentru a menține un zâmbet frumos și sănătos timp de mulți ani, oamenii se spală regulat pe dinți și vizitează medicul dentist. Ar trebui să fie similar cu o pisică. Îngrijirea dentară la domiciliu și controalele stomatologice regulate la veterinar vor ajuta la evitarea formării tartrului și a bolilor asociate, cum ar fi parodontoza.

Tartrul se formează ca urmare a reziduurilor alimentare și a bacteriilor care se depun pe dinți și gingii, creând un înveliș dur. Tartrul poate duce la inflamarea gingiilor, poate provoca căderea dinților pisicii și poate duce la boli ale organelor precum rinichii, ficatul sau inima prin așa-numita infecție secundară. Bacteriile care intră în fluxul sanguin pot face ravagii în corpul pisicii și pot duce la probleme grave de sănătate. Așa că dacă observi apatie la pisica ta, lipsă de dorință de a se juca, apetit redus sau miros neplăcut din gură, este un semn că ar trebui să vizitezi un medic veterinar.

Modalități de a menține igiena orală adecvată la pisica ta

Neprevenirea corectă a sănătății bucale a pisicii poate duce la multe afecțiuni neplăcute. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă de sănătatea dentară și orală a animalului dvs. de companie cât mai curând posibil. Există mai multe moduri de a face acest lucru:

Cel mai eficient, dar și cel mai greu de aplicat, modalitate de a combate tartrul este periajul dentar obișnuit. Sună incredibil, deoarece pisicile de obicei nu le plac procedurile de igienă. Spălatul pe dinți poate fi, de asemenea, o sarcină dificilă, dar merită făcută!

Îngrijirea dinților pisicii dvs. ar trebui să înceapă cu alegerea pastei și periuței de dinți potrivite. Pentru îngrijirea dentară, ar trebui să alegeți numai produse veterinare care nu conțin fluor care este dăunător pentru pisici și care poate fi ingerat în siguranță de către pisici, fără riscul de otrăvire. În plus, pasta de dinți veterinară pentru pisici este îmbogățită cu gust și miros, ceea ce va face cu siguranță mai ușor să convingi pisica ta să se supună procedurilor de igienă.

O periuță de dinți pentru pisici este un alt produs pe care ar trebui să-l cumpărați. Cele aplicate pe deget funcționează cel mai bine. Ele facilitează accesul chiar și în locurile greu accesibile. De asemenea, puteți cumpăra o periuță de dinți pentru pisici similară cu cea pe care o folosiți.

Cu toate acestea, dacă toate încercările de periaj dentar sunt întâmpinate cu opoziție din partea pisicii tale, există și alte metode de prevenire a bolilor bucale. O alternativă bună la o periuță de dinți și o pastă de dinți pot fi diverse spray-uri, lichide sau geluri pentru igiena orală, care vor îndepărta eficient tartrul de pe dinții pisicii tale. Această formă se poate dovedi a fi mult mai confortabilă pentru mulți proprietari de pisici și, de asemenea, va ajuta pisica să evite stresul. În cazul unui spray, pulverizează-l pe dinții pisicii tale. Fluide specializate pot fi adăugate în alimente sau într-un vas cu apă.

Mâncarea pe care o dai pisicii tale este, de asemenea, un factor important în menținerea unei igiene orale adecvate, deoarece o modalitate naturală de a-și curăța dinții este să mesteci hrana tare. În magazinele pentru animale de companie găsești hrană uscată specializată a cărei sarcină este să curețe dinții pisicii tale și să elimine placa și tartrul. Pe lângă alimente, gustările dentare pot deveni un element important al prevenirii sănătății dentare. Ingredientele selectate corect si o forma speciala incurajeaza pisicuta sa mestece, indepartand astfel tartrul. Ceea ce este, de asemenea, important (mai ales pentru pisică) este că acest mod de a-și îngriji dinții nu este doar eficient, ci și gustos.

Cum să-ți ajuți pisica să se obișnuiască să se spele pe dinți?

Vă rugăm să rețineți că, mai ales la început, periajul dinților pisicii poate fi o experiență stresantă și neplăcută. Prin urmare, trebuie să fie pregătit corespunzător pentru această procedură. În primul rând, trebuie să ai răbdare. De obicei, pisicilor nu le place să fie atinse pe față, așa că trebuie făcut cu atenție, folosind pași mici. Odată ce pisica ta este obișnuită să fie atinsă în jurul gurii, poți începe să o introduci în periuța și pasta de dinți. Puteți pune un răsfăț pe periuța de dinți pentru a evoca asocieri pozitive, iar alegerea unei paste de dinți aromate îl va face pe pisoiul dvs. să vrea să o încerce. După terminarea tratamentului, nu uita de recompensă!

Baza pentru îngrijirea orală adecvată a pisicii este, mai presus de toate, consistența și regularitatea. Datorită tratamentelor regulate, pisica ta va menține dinții și gingiile sănătoase mulți ani. Periajul pe dinți, precum și controalele frecvente la veterinar te vor ajuta să eviți multe afecțiuni neplăcute, iar dinții bolnavi la pisica ta nu vor fi o problemă.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10648 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-12
Buna ziua, a venit dupa o saptamana,in rest toate bune.
2024-07-11
Foarte bine ambalat și Foarte prompți
pixel