Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Hrană dedicată anumitor rase

( numărul de produse: 120 )

Alimentația câinelui ar trebui să fie bogată în nutrienți variați și, în același timp, să îi ofere bucuria de a mânca. Fiecare rasă are nevoi nutriționale individuale și tendințe pentru tulburări de sănătate. Hrana potrivită îndeplinește toate cerințele și ajută la îngrijirea preventivă a sănătății animalului tău de companie. Produsele selectate corespunzător pentru câini de rasă pură se caracterizează printr-o rețetă care ține cont de specificul rasei de câini mici, mari și giganți. Ingredientele selectate optim asigură că animalul se dezvoltă corespunzător și este plin de energie pentru plimbări și joacă.

Este important de știut că, pe măsură ce animalul îmbătrânește, este necesar să se schimbe hrana care va satisface nevoile unui cățel sau ale unui câine în vârstă. Datorită acestui fapt, în primele luni de viață, sistemul osos se va dezvolta corespunzător, se va menține igiena orală adecvată, iar câinii în vârstă nu vor suferi de supraponderali și dureri articulare. Nu uitați să alegeți tipul potrivit de hrană pentru dimensiunea rasei - hrana pentru câini de rase mari nu poate fi folosită pentru un Yorkie sau Shih-Tzu mic.

Care este diferența dintre hrana pentru câini de talie mică și hrana pentru câini de talie mare?

Nevoile tuturor grupelor de câini diferă în funcție de mărimea animalului. Cățeii de rase mici și mijlocii au nevoi energetice diferite față de puii de rase mari. Hrana bună pentru câinii de rase mici și mijlocii ar trebui să conțină ingrediente care afectează dezvoltarea optimă a sistemului muscular și osos, adică cantitatea potrivită de fosfor și calciu. Câinii de talie mică au adesea o problemă cu tartrul. Prin urmare, alimentele lor trebuie să conțină cantitatea potrivită de ingrediente care împiedică acumularea plăcii. Hrana pentru câini de rase mici, de exemplu shih-tzu, west highland white terrier sau yorkshire terrier, conține croșete speciale care șterg mecanic placa, susținând igiena orală adecvată.

În cazul câinilor de rasă mare, tractul digestiv reprezintă doar 3,3% din greutatea lor corporală, prin urmare au o capacitate mai slabă de a digera alimentele. Au o nevoie mult mai mare de alimente foarte digerabile - cățeii în special sunt expuși riscului de tulburări digestive. În alimentația raselor mari, trebuie avut grijă să se asigure cantitatea potrivită de pre- și probiotice, precum și proteine ​​L.I.P., care previn diareea. Hrana buna pentru cainii de rase mari ofera calciu si fosfor in proportii potrivite care vor asigura o formare optima a oaselor. Glucozamina și condroitina pot avea un efect pozitiv asupra sistemului articular.

Câinii de rase uriașe cresc de departe cel mai repede. Își ating dimensiunea țintă deja la vârsta de 8 luni, iar în primii doi ani greutatea lor se dublează. Aceștia sunt expuși riscului de supraalimentare și tulburări ale sistemului osteoarticular, prin urmare hrana pentru câinii de rase gigantice ar trebui să ofere cantitatea optimă de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați, precum și calciu și fosfor în proporții adecvate. Datorită stresului asupra oaselor și articulațiilor la câinii adulți și a tendinței înnăscute de degenerare a scheletului, este extrem de important ca hrana să conțină glucozamină. Stimulează producția de ingrediente care formează cartilajul articular. Condroitina, pe de altă parte, minimizează frecarea dintre elementele în mișcare ale articulațiilor.

Uscat, umed sau spuma? Ce hrană pentru câini de rase mari, rase mici și ce pentru uriași?

Alegeți consistența hranei în funcție de preferințele câinelui dvs. Hrana uscata pentru caini este ideala pentru combaterea tartrului. Amintiți-vă că are o cantitate mică de apă și ar trebui să vă asigurați că câinele dvs. primește cantitatea potrivită de lichide.

Mâncarea umedă este cea mai bună pentru animalele mai în vârstă care pot avea probleme la mestecat particulele dure. Forma mousse-ului este perfecta pentru catei - are o consistenta usoara, pe care bebelusul o trece usor din laptele mamei. O soluție comună este amestecarea alimentelor uscate și umede. Atunci când alegeți hrana, lăsați-vă ghidat de bunăstarea animalului și de efectul alimentelor asupra sănătății acestuia.

O dietă echilibrată poate consta dintr-o varietate de alimente. Acordați atenție nevoilor individuale ale animalului - fie că este un animal activ sau un cartof de canapea, dacă are probleme cu greutatea și controlați-i posibilele boli.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Expedierea si procesarea a fost de lunga durată
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel