Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Îngrijirea ochilor și urechilor

( numărul de produse: 24 )

S-ar părea că igiena ochilor și urechilor unui câine nu este un proces important - la urma urmei, timp de mii de ani câinii s-au ocupat ei înșiși de curățenie. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, viața acestor animale s-a schimbat dramatic. Își petrec timpul în spații închise, iar aerul de afară nu mai este atât de curat. Datorita conditiilor in care traiesc patrupedele, ingrijirea corespunzatoare este o necesitate care asigura buna functionare a simturilor vazului si auzului.

Îngrijirea urechilor câinelui tău previne bolile. Cât de des le curățați depinde de tipul de urechi pe care le are animalul dvs. de companie. Urechea in picioare asigura o ventilatie optima a canalului urechii, iar procesul de curatare nu trebuie facut prea des. Un control al urechii o dată pe săptămână este perfect adecvat. Pe de altă parte, urechea căzută este predispusă la inflamații și iritații frecvente a auriculului din cauza lipsei de ventilație. În acest caz, urechile câinelui trebuie curățate mai des. Când inspectați, acordați atenție iritației și infecțiilor. Dacă câinele tău se scarpină în jurul urechilor și observi un miros neplăcut de la ele, cu siguranță are o infecție care trebuie tratată de către veterinar.

Îngrijirea ochilor unui câine nu este o problemă majoră, dar depinde foarte mult de lungimea blanii și de forma craniului său. Rasele precum Shih Tzu sau Pekingese au nevoie de mai mult control - ochii lor sunt puțin adânci și predispuși la conjunctiva uscată. Ochii animalului de companie se curăță singuri în timp ce dorm, adunând murdăria în colțurile interioare. Sarcina proprietarului este de a le curăța sistematic, care constă în spălarea lor cu un tampon de bumbac înmuiat în lichid antibacterian sau ser fiziologic.

În magazinul pentru animale de companie EuroHrana.ro veți găsi produse care vă vor ajuta să vă mențineți igiena cu animalul dvs. de companie - picături pentru urechi și picături pentru ochi pentru câini fără prescripție medicală.

Picături pentru urechi și picături pentru ochi pentru un câine - la ce produse ar trebui să fiți atenți?

Picăturile pentru urechi pentru câini sunt un lichid care dizolvă ceara și murdăria care se acumulează în partea exterioară a canalului urechii. Nu irită suprafața pielii. Curăță urechile și reduce toți factorii care pot provoca inflamații. Compușii activi de suprafață dizolvă ceara, iar structurile uleioase previn uscarea, hidratează și oferă flexibilitate care contribuie la reconstrucția barierei de protecție.

Cum să curățați urechile unui câine? Se toarnă lichidul până la umplerea completă a canalului urechii, se ține partea flexibilă a canalului urechii și se masează în sus, în direcția ventral-dorsală, cu o mișcare de compresie. Datorită acestui lucru, fluidul se mișcă în jos și în sus, înlănțând secreția în pavilion. Lichidul trebuie îndepărtat cu un tampon de bumbac. Restul lichidelor de care câinele le va scăpa dând din cap. În cazul murdăriei mai puternice, operațiunea se poate repeta. Dacă urechea necesită o curățare foarte minuțioasă, canalul urechii poate fi clătit cu presiune folosind sticle speciale de clătire.

Picăturile pentru ochi pentru câini elimină secrețiile și impuritățile din colțurile interioare ale ochiului. Conțin ingrediente hidratante și unsoare care previn uscarea. Alantoina și infuzia de frâne și ceai verde calmează eventualele iritații. Aplicatorul moale este confortabil pentru proprietar și animalul de companie.

Cum să curățați ochii unui câine? Tamponul trebuie umezit cu lichid, ținut până când partea uscată se dizolvă și spălat până când secreția este îndepărtată. Pentru unele preparate, se recomandă repetarea acțiunii de două ori pe săptămână, dacă este necesar - în fiecare zi.

Ce picături pentru ochi pentru un câine cu vedere iritată merită să fie alese? În astfel de cazuri, se folosește adesea un produs antibacterian care conține argint coloidal, acid hialuronic și eyebright. Ingredientele sale au un efect calmant și pot aduce ușurare ochiului uscat sau iritat. Potrivit producătorului, picăturile pot fi folosite pentru conjunctivită și inflamația corneei. Argintul coloidal are ca efect combaterea bacteriilor, ciupercilor și virușilor. Se adaugă acid hialuronic pentru a hidrata ochii și a încetini evaporarea lacrimilor. La rândul său, eyebright poate accelera vindecarea leziunilor minore ale conjunctivei și corneei.

Îngrijirea urechilor câinelui și spălarea ochilor - la ce să acordați atenție?

Dacă urechea câinelui este curată, nu merită să o curățați cu forța. O cantitate mică de ceară este necesară pentru a proteja organul auditiv. Dacă puteți vedea că urechea este vizibil murdară - cumpărați preparate pentru curățarea urechilor câinelui. Îndepărtează rapid și ușor excesul de secreție, fără a perturba bariera de protecție. Nu folosiți baterii de bumbac deoarece pot perfora timpanele dacă sunt folosiți incorect. Puteți elimina picăturile pentru urechi pentru un câine cu un tampon de bumbac obișnuit, iar câinele va scăpa de excesul lor dând din cap.

Când curățați ochii, efectuați toate activitățile cu atenție și blândețe folosind un tampon de tifon sau un tampon de bumbac. Nu folosiți vată, ale cărei resturi pot ajunge în globul ocular. Folosiți lichide destinate animalelor, care îndepărtează rapid, dar în siguranță, murdăria din zona ochilor.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10717 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-15
amabilitate, seriozitate, promptitudine
2024-07-15
Produse de calitate. Livrare OK!
pixel