Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Îngrijirea ochilor și urechilor

( numărul de produse: 22 )

Igiena urechilor și ochilor – protejează cele mai importante simțuri ale pisicii tale

O dietă bine aleasă și un nivel adecvat de igienă vor permite pisicii tale să se bucure de sănătate pentru o lungă perioadă de timp. Pe lângă alimentație, igiena orală, blană, gheare și protecție împotriva paraziților, ar trebui să acordați atenție și îngrijirii urechilor și ochilor. O pisică sănătoasă nu are nevoie de multă atenție în acest sens, dar este important să monitorizezi îndeaproape schimbările care au loc în acest domeniu și să aplici măsurile preventive adecvate. Datorită acestui lucru, veți putea reacționa în timp util la simptomele tulburătoare care apar și veți evita consecințele neplăcute ale neglijenței.

În urechile pisicilor se pot dezvolta diverse boli - acarienii urechii, infecțiile bacteriene și fungice sunt doar câteva dintre ele. Bolile urechii sunt dificil de tratat și sunt recurente. De aceea este atât de important să cureți urechile pisicii în mod regulat. Cu toate acestea, această procedură nu este plăcută. Cum să curățați urechile pisicii pentru a vă salva pe tine și stresul pisicii? În primul rând, trebuie să obișnuiești pisica cu igiena urechii și să o recompensezi după tratament. Atunci igiena urechilor pisicii tale nu va fi o problemă și vei fi sigur că animalul tău de companie este complet sănătos.

Dar ochii? Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri la o pisică. Aspectul ascuțit și profunzimea ochilor pisicilor i-au fascinat pe oameni încă din zorii timpurilor. Pentru ca ochii pisicii dvs. să rămână sănătoși, nu trebuie să uitați să vă verificați vederea atunci când efectuați activități zilnice de îngrijire, deoarece neglijarea poate duce la boli grave.

Cum să cureți urechile pisicii tale?

Baza pentru îngrijirea urechilor pisoiului tău este observarea și verificarea stării acestora. O astfel de „inspecție” efectuată o dată pe săptămână vă va permite să evaluați dacă există simptome tulburătoare în urechile pisicii, cum ar fi durere la atingere, scurgere întunecată, miros neplăcut sau puroi. Aceste simptome indică boli, așa că ar trebui să vă duceți imediat pisica la un medic veterinar.

Excesul de ceară în urechile pisicii este, de asemenea, o vedere comună. Nu este periculos pentru sănătatea pisicii, dar trebuie îndepărtat în mod regulat. Cea mai bună soluție este un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție specializată pentru igiena urechii pentru pisici. Există multe astfel de preparate disponibile pe piață. Asigurați-vă că picăturile pentru urechi pentru pisici conțin substanțe care dizolvă secrețiile, precum etilenglicol, compuși oxietilenici sau glicerol, precum și substanțe cu efect dezinfectant - ierburi sau uleiuri. Datorită acestui fapt, vor curăța eficient urechile murdare ale pisicii tale și vor ucide bacteriile formate pe suprafața lor, prevenind multiplicarea lor.

Boli de ochi de pisică și prevenire

Ochii de pisică sunt sensibili la diferite boli. Cea mai frecventă este conjunctivita. Pisicile slăbite cu imunitate redusă sunt cele mai expuse riscului. La astfel de pisici, conjunctivita se poate dezvolta într-o răceală periculoasă și contagioasă. Ochiul poate fi, de asemenea, afectat de traumatisme și corpi străini, ceea ce poate duce la ulcerații corneene și blocarea canalelor lacrimale. La fel ca oamenii, pisicile pot suferi, de asemenea, de cataractă, degenerare a retinei și alte boli grave ale ochiului. Atunci este necesar un tratament veterinar.

Cum să ai grijă de ochii pisicii tale? Îngrijirea ochilor de pisică nu este o procedură complicată. Baza prevenirii vederii este observația. Acest lucru ar trebui făcut chiar și în fiecare zi, deoarece majoritatea simptomelor deranjante pot fi observate când se joacă cu pisica în fiecare zi. Decolorarea globilor oculari, puroiul sau mucusul provenit din ochi, roșeața sau alte modificări ale suprafeței ochilor pot indica boli. De asemenea, ar trebui să verificați dacă există un corp străin sub pleoapele pisicii și să monitorizați îndeaproape schimbările în comportamentul pisicii. Frecarea ochilor cu labele sau strabirea ochilor ar trebui să alerteze orice proprietar.

Pe lângă vizitele regulate la medicul veterinar, profilaxia oftalmologică trebuie efectuată la domiciliu. Spălarea zonei ochilor va elimina impuritățile, va calma iritațiile și va hidrata ochii. Cum să-ți speli ochii pisicii? Lichidele pe bază de ierburi (de exemplu, ochi sau esență de ceai) vor funcționa cel mai bine. Picăturile pentru ochi pentru pisici administrate direct în sacul conjunctival vor funcționa, de asemenea, bine, deoarece vor debloca canalele lacrimale.

Mulți proprietari de pisici nu realizează cât de important este să prevină sănătatea urechilor și ochilor pisicii lor. Amintiți-vă că o pisică nu se poate descurca singură de igiena ochilor și a urechilor sale, așa că acordarea unui moment pentru a curăța urechile pisicii și a avea grijă de ochii acesteia o poate proteja împotriva bolilor grave și adesea recurente.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10817 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
Produse calitative la preturi accesibile!Livrare rapida!
2024-07-20
Pretul bun, produsul bun, comunicarea buna. In concluzie, TOTUL OK
pixel