Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Aeratoare, filtre

( numărul de produse: 60 )

Filtru de acvariu - de ce merită să aveți?

Un acvariu este, fără îndoială, o decorare a fiecărei case sau apartament. Chiar și o mică minge de sticlă cu mai multe animale plutitoare iese în evidență în interior și atrage privirea. Mulți oameni care, din diverse motive, nu pot păstra alte animale, decid să păstreze pește. De ce merită?

Privirea lumii subacvatice calmează, reduce stresul și relaxează. Având pești acasă, de asemenea, ție (sau copiilor tăi) să înveți cu ușurință responsabilitatea și îngrijirea animalelor. În timp ce păstrarea unui acvariu curat și îngrijirea locuitorilor săi nu este dificilă, a avea pește este, de asemenea, o corvoadă. Ei, ca orice alt animal de companie, necesită îngrijire și condiții adecvate. O „casă” de sticlă singură nu este suficientă. Echipamentul său de bază trebuie să includă un filtru de acvariu.

Pentru a oferi peștilor condiții optime de viață, acvariul trebuie curățat corespunzător și apa aerată. În acest scop se folosesc aeratoare și filtre de acvariu. Alegerea echipamentului potrivit va depinde de mulți factori. Puteți utiliza de ex. filtre interne sau modele externe. Cum să alegi cel mai bun dispozitiv?

Mai presus de toate, filtrele de acvariu au sarcina de a curăța apa de toate tipurile de poluanți în mod continuu. În caz contrar, un mediu murdar în care înoată peștii poate afecta negativ sănătatea acestora. Apa curată, garantată de un filtru de acvariu adecvat, este un substitut al mediului lor natural. De asemenea, ea permite plantelor plantate pe fundul apei să se dezvolte și să crească în mod corespunzător. În acvariile cu apă naturală, acest proces are loc în mod automat - nu sunt necesare filtre interne sau externe. Un acvariu, pe de altă parte, are nevoie de o filtrare suplimentară și de o îndepărtare constantă a produselor metabolice, a plantelor moarte sau a particulelor de praf care fac apa tulbure.

Filtrarea apei are loc în 3 moduri diferite. Filtrele mecanice pentru acvarii elimină impuritățile fizice. Cartușele utilizate în acestea sunt de obicei fabricate din interlinie sau nailon, mai rar este vorba de burete. Filtrarea chimică elimină compușii chimici periculoși datorită filtrelor cu carbon activ. Ultimul tip de filtrare este filtrarea biologică. Astfel de purificatoare descompun amoniacul dăunător în nitriți, care nu sunt periculoși pentru pești.

Pentru a alege filtrele de acvariu potrivite, acordați atenție nu numai modului în care funcționează fiecare model, ci și performanțelor și dimensiunilor sale. Dimensiunea acvariului este un criteriu de bază atunci când se decide ce filtru să cumpărați. Pentru ca acesta să funcționeze eficient, trebuie să respectați formula de bază: capacitatea acvariului x3 (cu ciorap mic x2). Filtrele de acvariu bune, cu o putere suficientă, vor permite ca toată apa din acvariu să fie pompată cel puțin o dată pe oră, ceea ce - pentru un acvariu standard - reprezintă nivelul optim de filtrare.

Filtru de apă pentru acvariu - diviziune și utilizare

Nu numai metoda de filtrare, ci și metoda de instalare distinge un filtru de acvariu de altul. Diviziunea de bază a dispozitivelor distinge între filtrele interne și externe. Ambele tipuri pot fi găsite în gama de produse EuroHran. Modul în care sunt instalate filtrele de acvariu afectează atât estetica casei de pești, cât și eficiența dispozitivelor sau prețul acestora.

Filtrele interne oferite în magazinul online sunt atașate cu ventuze în interiorul acvariului. Cu filtrele interne este posibil să filtrați în toate cele 3 moduri. Printre avantajele lor incontestabile se numără consumul redus de energie și ușurința de instalare. Filtrele interne sunt unul dintre cele mai populare dispozitive de acest tip - sunt adesea folosite în acvariile de acasă. Sunt, de asemenea, filtre de acvariu destul de ieftine, deci funcționează bine pentru începătorii de acvariu.

Din cauza amplasării sale, filtrul intern ocupă mult spațiu în sticlă și se întâmplă să funcționeze zgomotos. Luați în considerare acest factor dacă acvariul dvs. este relativ mic. Există, de asemenea, cei care consideră că filtrele interne perturbă aspectul unui acvariu. Ca urmare, nu este la fel de impresionant. Țineți cont de acest lucru atunci când vă gândiți la achiziționarea lor.

Filtrele externe pentru acvarii, disponibile în gama EuroHrana, sunt împărțite în filtre în cascadă și filtre cu găleată. Filtrul în cascadă este atașat la exteriorul peretelui din spate sau lateral al acvariului. Acest tip de filtru funcționează preluând apa din acvariu, trecând-o printr-un filtru mecanic și biologic și apoi eliberând-o sub formă de cascadă înapoi în acvariu. Acest tip de filtru de acvariu este foarte popular printre acvariști datorită ușurinței de instalare, consumului redus de energie și a suprafeței mai mari pentru mediul filtrant decât filtrele interne.

Cu toate acestea, nu orice acvariu este potrivit pentru instalarea acestui tip de filtru, iar acest lucru trebuie luat în considerare la cumpărare. Contrar a ceea ce ați putea crede, nu este vorba doar de dimensiuni. Puteți folosi astfel de filtre de acvariu în cuburi de sticlă mai mici. Cu toate acestea, nu le puneți pe modele care sunt închise cu capace.

Filtrele cu găleată sunt responsabile de filtrarea mecanică, biologică sau chimică, în funcție de filtrele utilizate. Montat sub acvariu, acest dispozitiv are forma unei găleți - de unde și numele. Este cel mai scump filtru de acvariu. Cu toate acestea, prețul merge mână în mână cu calitatea - este cel mai eficient și cel mai bun model disponibil pe piață. Filtrele cu găleată sunt, de asemenea, considerate a fi cele mai avansate din punct de vedere tehnologic. Ele funcționează silențios și nu necesită o curățare frecventă. Instalarea lor este mai complicată decât atunci când montați filtre interne.

Cel mai bun aerator pentru un acvariu - pe care să îl alegeți și ce să luați în considerare atunci când cumpărați?

Filtrele de acvariu nu sunt un gadget pentru acvarist, ci un dispozitiv esențial. Ele nu numai că curăță apa, dar o fac și mai limpede. Aceasta devine în mod natural tulbure în timp. Folosiți filtre de acvariu chiar dacă schimbați regulat și frecvent apa cu apă proaspătă. De asemenea, nu uitați să înlocuiți periodic cartușele care se uzează. Produsele necesare pentru întreținere sunt disponibile și la EuroHrana. Acestea vor asigura că filtrele dvs. de acvariu vor funcționa în permanență la potențialul lor maxim.

Pe lângă un filtru, acvariul trebuie să fie echipat cu un aerator de bună calitate. Oxigenul este esențial pentru ca peștii să trăiască, așa că o bună oxigenare a apei este esențială. Montarea unui aerator va fi deosebit de importantă dacă țineți mulți pești sau dacă în acvariu există puține plante producătoare de oxigen.

Aeratoarele sunt împărțite în două tipuri: aeratoare cu membrană și aeratoare cu piston. Pompele cu membrană, cunoscute sub numele de buzzers, sunt cele mai comune aeratoare utilizate în acvarii. Ele constau dintr-un tambur cu o membrană de cauciuc și o supapă. Acest tip de aerator este relativ ieftin, dar un dezavantaj poate fi funcționarea zgomotoasă a dispozitivului. Aeratoarele cu piston sunt mai frecvente în rândul acvariștilor experimentați. Funcționarea silențioasă și eficiența ridicată sunt trăsături care caracterizează acest aerator de apă. Acvariul pentru care acest tip de aerator este cel mai potrivit este un acvariu mare.

Care aerator pentru un acvariu este cel mai bun depinde în primul rând de eficiența și consumul de energie. Eficiența este evaluată în funcție de puterea dispozitivului și de debitul de apă pe oră. Cu cât acești parametri sunt mai mari, cu atât dispozitivul va fi mai eficient. Al doilea criteriu important la achiziționarea unui aerator este consumul de energie. Acest dispozitiv funcționează timp de mai multe ore și, în multe cazuri, chiar continuu. Modelele eficiente din punct de vedere energetic vor reduce semnificativ costurile cu energia electrică.

Vrei să ai grijă de acvariul tău? Fă-o cu ajutorul EuroHrana!

Prin utilizarea filtrelor și aeratoarelor de acvariu potrivite, peștii dvs. vor avea cele mai bune condiții posibile pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, alegerea echipamentului pentru un acvariu nu este ușoară - filtrele bune pentru acvariu sau un aerator de înaltă calitate reprezintă adesea o cheltuială mare. S-ar putea să încercați să rezolvați dilema "aerator + acvariu - preț". Este o idee bună să faceți o comparație a ofertelor de la diferiți producători din categoria aeratoarelor sau filtrelor pentru acvariu. Un magazin online oferă adesea același produs la un preț mult mai bun decât magazinele staționare.

Magazinul de animale de companie EuroHrana este un loc profesionist pentru a vă aproviziona cu produse de bună calitate de care aveți nevoie pentru peștii dumneavoastră și cu echipamente care să vă ușureze întreținerea acestora. În sortiment veți găsi filtre de acvariu de bună calitate, detergenți, termometre sau testere de apă. De asemenea, veți găsi furaje de înaltă calitate pentru diferite specii de pești de la mărci cunoscute. Consultați întreaga gamă de produse pentru acvariu și găsiți-le pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Aveți mai multe animale de companie acasă? La EuroHrana puteți comanda produse și pentru câini, pisici, păsări, reptile sau rozătoare.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
Mereu am primit comanda la timp fara nici o întârziere(uneori ,chiar mai devreme)
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel