Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

C INE COCKER SPANIEL – UN REGE CU ASPECT FRUMOS. DESCRIEREA RASEI

2024-06-20
C INE COCKER SPANIEL – UN REGE CU ASPECT FRUMOS. DESCRIEREA RASEI

Cocker Spanielul Englez este un caine activ, plin de bucurie si dorinta de a se juca. Nu e de mirare că a fost una dintre rasele preferate ale Elisabetei a II-a. Istoria sa este destul de lungă, deoarece este considerată cea mai veche varietate de spaniel. Vrei să știi de unde vine și care este caracterul său? Vom răspunde la aceste întrebări și la multe altele în acest articol. Obțineți informații detaliate despre Cocker Spaniel englez! Vă rugăm să citiți articolul nostru despre rasă.

Cocker Spaniel englez – FCI și alte organizații cinologice

Cocker spaniel englez este cel mai popular tip de spaniel. Este bine cunoscut nu numai în Polonia, ci și în străinătate. A fost acceptat de multe organizații cinologice. Una dintre ele este Organizația Cinologică Internațională (FCI), care a recunoscut Cocker Spaniel ca o rasă separată și ia dat un standard. Clasificarea Spanielului Englez este următoarea:

 • grupa VIII – Retrievers, câini de apă, câini de apă,
 • secțiunea 2 – Płochacze,
 • modelul 167.

Alte cluburi de canisa au clasificat Cocker Spanielul Englez astfel:

 • American Kennel Club (AKC) – câini „sportivi”,
 • Australian National Kennel Council (ANKC) – câini de vânătoare din grupa 3,
 • World Kennel Union (WKU) – 4/09 câini de vânătoare,
 • Kennel Club din Regatul Unit (KC-UK) – recuperarea câinilor,
 • Canadian Kennel Club (CKC) – câini „sportivi” I-26,
 • United Kennel Club (UKC) – câini de vânătoare.

Istoria rasei Cocker Spaniel – știi de unde provine?

Cocker Spaniel este un câine cu un pedigree surprinzător de lung. Originile sale datează probabil din secolul al IV-lea. Vrei să afli mai multe despre istoria complicată a cocker spanielului? Am prezentat pe scurt cele mai importante informații.

Cocker Spaniel englez – originea rasei

În primul rând, merită menționat faptul că Springer Spaniel este considerat strămoșul tuturor spanielilor. Originile exacte ale cocker spanielilor nu sunt complet clare. Pentru a urmări pe deplin istoria, trebuie să te întorci în secolul al IV-lea î.Hr. Cercetările efectuate asupra istoriei rasei indică faptul că atunci câinii care trăiau în Cartagina au fost strămoșii câinilor cocker spaniel de astăzi. Unul dintre elevii lui Socrate, Xenofon, a scris deja despre ei. Din relatarea lui provin primele înregistrări scrise despre ei.

Alți cercetători indică originea spaniolă a câinilor cocker spaniel. Câinii cu păr lung și urechi agățate au apărut în Peninsula Iberică încă din secolele VII-VIII. Trebuiau să ajungă acolo în timpul cruciadelor. De acolo urmau să se răspândească în Franța și Anglia.

Cockerul englezesc a fost creat datorită unui proces de selecție foarte meticulos. Strămoșul direct al acestui tip de spaniel este cockerul negru Obo, care s-a născut în 1879. Genele sale se găsesc în pedigree-urile cocker spanielilor englezi. În 1893, British Kennel Club a recunoscut rasa, iar în 1902 a fost creat primul său standard.

Inițial, spanielii englezi și americani au fost identificați unul cu celălalt. De-a lungul timpului, au început să devină din ce în ce mai populari, așa că a început creșterea câinilor din această rasă în America. Deși cocker spaniel americani au fost crescuți la începutul secolului al XX-lea, abia în 1946 American Kennel Club a recunoscut ambele tipuri ca rase separate - cocker spaniel englez și cocker spaniel american au de atunci două standarde separate.

Utilitatea rasei

Secolul al XVII-lea a adus noi schimbări în percepția acestei rase. În această perioadă au fost inventate armele de foc. Doar aparent armele de foc nu au nicio legătură cu spanielii. Atunci a început să li se ceară acestor câini nu numai să sperie păsările din ascunzișurile lor, ci și să aducă înapoi vânatul vânat.

În trecut, Cocker Spanielul englez a fost folosit în principal ca câine de vânătoare. Astăzi poate fi și un partener de familie credincios și devotat.

Cocker Spaniel modern – popularitatea rasei

În Polonia, Cocker Spanielul englez a fost crescut relativ devreme. Mai multe ferme funcționau dinamic deja în perioada interbelică. Cu toate acestea, al Doilea Război Mondial a distrus aproape complet creșterea acestor câini frumoși, iar istoria lor s-ar fi putut termina acolo, dacă în 1948 nu ar fi ajuns în Polonia un alt Cocker Spaniel, care a inițiat din nou linia poloneză de reproducere a acestor câini.

Cocker Spaniel englezesc – un aspect care încântă

Cocker spaniel englez este un câine frumos și fermecător. Deși este foarte asemănător cu vărul său apropiat - Cocker Spanielul american, putem observa unele diferențe de aspect. Le-am prezentat mai jos. Cu noi vei afla cum arată un cocker spaniel din interior spre exterior!

Aspectul general al unui cocker spaniel englez

Cocker Spanielul Englez este un câine cu o formă de corp triunghiulară. Se caracterizează printr-o structură a caroseriei proporțională, compactă. Pieptul este adânc și bine dezvoltat. Tipul american are un cap mai mic și mai rotund și un bot mai scurt, iar ochii îndreptați drept înainte. Cu toate acestea, Cocker Spanielul Englez are un cap mai mare, cu botul mai lung și ochi puțin mai largi. Irisul ar trebui să fie maro închis, cu cât este mai închis, cu atât mai bine. Urechile Cocker Spanielului englez sunt lungi și subțiri - acoperite luxuriant de păr. Coada poate fi situată mai mult sau mai puțin în prelungirea liniei din spate.

Înălțimea și greutatea spanielului englezesc

Cockerul englezesc este un câine de talie medie. Masculii pot măsura de la 39 la 41 cm, iar femelele de la 38 la 39 cm. Gama de greutate pentru ambele sexe este aceeași, variind între 13 și 14,5 kg. Cocker spanielii americani sunt mai mici decât cocker spanielii englezi.

Culoarea unui câine cocker spaniel englez

Blana Cocker Spanielului englez este netedă și foarte mătăsoasă, extrem de plăcută la atingere. Este de lungime medie. Cel mai scurt păr apare pe cap, iar cel mai lung pe membrele din față și din spate (de deasupra articulațiilor gleznei) și pe corp. Blana nu trebuie să fie rigidă, aspră sau ondulată. Părul Spaniels-ului american este mai lung.

În cazul ambelor tipuri, există multă libertate în culoare. Cockerul englezesc poate fi uniform:

 • roșu,
 • de aur,
 • negru si ciocolata cu bronz.

Există, de asemenea, indivizi în două culori, pot fi:

 • alb-negru,
 • alb si ciocolata,
 • alb și portocaliu,
 • alb și lămâie.

Toate variantele pot veni cu sau fără pete. Putem întâlni și cocker spaniel tricolori, adică alb-negru și ciocolată cu semne bronzate.

În plus, Cocker Spanielul Englez poate avea o haină de următoarele culori:

 • albastru (cu sau fără bronz),
 • portocale,
 • lămâie,
 • ciocolată (cu sau fără iluminare).

Îngrijire Cocker Spaniel

Vrei ca un cocker spaniel să locuiască în casa ta? Această rasă de câini necesită îngrijire specială. Trebuie să fii sigur că vei avea suficient timp pentru asta. În caz contrar, câinele tău nu va arăta nici frumos și nici nu se va simți bine.

Cum să îngrijești blana unui cocker spaniel englez?

Blana Cocker Spanielului este extrem de frumoasa, moale si foarte placuta la atingere. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să îl periați în mod regulat, astfel încât să nu se încurce și să mențină un aspect sănătos. De asemenea, este important să îndepărtați în mod regulat părul mort, care cade. În caz contrar, pot deveni plictisitoare. Merită să vă periați cocker spaniel-ul cel puțin o dată pe săptămână și zilnic în timpul sezonului de vărsare. Cea mai bună opțiune în acest scop este o perie tip cutie și un pieptene cu dinți rotativi. Blana din zona inghinală și urechi poate fi pieptănată cu un pieptene metalic.

Baie pentru cocker spaniel

Cocker Spaniels necesită o baie regulată - aproximativ o dată pe lună. Cel mai bine este să folosiți un șampon destinat câinilor cu păr lung. După clătirea temeinică, puteți aplica suplimentar balsam pe blana câinelui, care va face părul mai ușor de pieptănat. Câinele poate fi uscat folosind un prosop și un uscător de păr.

Un cocker spaniel trebuie îngrijit?

În cazul unui Cocker Spaniel, este necesar să tăiați și să smulgeți blana pentru a-i oferi lungimea și textura dorite. Totuși, dacă nu vrei sau nu poți să o faci singur, poți angaja un îngrijitor profesionist.

Tratamente suplimentare

Merită să verificați starea urechilor lungi și floate ale cocker spanielului deoarece nu sunt prevăzute cu o ventilație adecvată. Prin urmare, câinii din această rasă pot fi sensibili la infecții. Excesul de ceară nu poate fi îndepărtat absolut cu un vată. Această acțiune înseamnă că, în loc să scoatem ceara, o împingem și mai mult în ureche. Aici este util un dispozitiv de curățare a urechilor pentru câini.

În plus, puteți verifica ghearele și le puteți tăia dacă sunt prea lungi. De preferat cu mașini de tuns câini. Ne vom ocupa de igiena bucală a cocker spanielului nostru, curățându-i dinții cu o perie specială și pastă de dinți. Petele de sub ochi vor fi îndepărtate complet cu un preparat special.

Cocker spaniel englez, caracter, dispoziție, stil de viață. Cum este de fapt el?

Cocker Spanielul Englez este un câine extrem de vioi. Nu lăsați aspectul blând și adorabil al acestui câine să vă păcălească. Este un adevărat ticălos cu un temperament uriaș. Mai jos vă prezentăm personajul Cocker Spanielului mai detaliat.

Cocker Spaniel englez față de cei dragi

Cocker Spanielul englez alege adesea un membru al familiei pentru care are sentimente deosebit de puternice. Își va găsi ușor drumul în relațiile cu copiii. Deși va prefera compania celor ceva mai în vârstă. Mai întâi trebuie să-i învățăm pe cei mici cum să se comporte corect cu un câine.

Cocker Spaniel față de străini

Un Cocker Spaniel poate aborda oameni noi cu distanță sau poate saluta cu bucurie oaspeții care sosesc la noi acasă. Natura acestor câini îi face paznici destul de buni și vigilenți. Cu toate acestea, nu vă puteți aștepta ca un Cocker Spaniel să fie un câine de pază. Cu siguranță nu va funcționa în acest rol. Cu toate acestea, o persoană instruită poate păzi și avertiza împotriva intrușilor.

Va tolera un cocker spaniel alte animale?

Cocker Spanielul englez tolerează în general alți câini și trăiește bine într-o haită. Nu există probleme cu acceptarea altor animale de companie. Trebuie doar să-i gestionezi bine temperamentul. Încă o dată, fierul va fi mai mult decât recomandabil aici. Câinii din această rasă au nevoie de socializare încă de la vârsta cațelușului și ar trebui să înceapă în reproducere.

Cursuri pentru cocker spaniel

Cocker Spaniel este un câine activ. Nu lăsați să vă păcălească aspectul dulce al acestor câini și aspectul lor frumos și plin de căldură! În fiecare zi, sunt foarte vioi și mereu gata să se distreze. Indiferent de circumstanțe. Câinii Cocker Spaniel sunt pe cât de frumoși, pe atât de energici și răutăcioși. Nicio vreme nu-i poate împiedica să se distreze.

Cum să crești un cocker spaniel?

Cocker Spanielul englez este în general vesel și jucăuș. Cu toate acestea, să ne amintim că odată a fost destinat în principal vânătorii și, prin urmare, are un instinct de vânătoare puternic înrădăcinat. Dacă vrem să ne creștem bine Cocker Spanielul, trebuie să ținem cont de nevoile sale specifice. Vă vom spune ce este important și ce merită reținut.

Cocker Spaniel englez – condiții de viață

Un cocker spaniel englez poate locui într-un bloc, dar numai dacă este prevăzut cu cantitatea potrivită de exerciții și activitate zilnică. Bineînțeles, se va simți cel mai bine într-o casă cu grădină, unde va avea suficient spațiu pentru a se juca. Amintiți-vă că acești câini sunt foarte orientați spre familie și nu tolerează bine singurătatea. Nu sunt absolut potrivite pentru un tarc. Vor fi bine dacă trebuie să rămână în pace câteva ore. Cu toate acestea, preferă să fie în compania altcuiva.

Accesorii pentru Spanielul Englez

Cocker Spaniels englezi, deși acum crescuți ca câini de familie și caini de companie, au fost din istorie câini de vânătoare. Aceasta înseamnă că pot avea un instinct de vânătoare foarte puternic. Trebuie să vă amintiți întotdeauna acest lucru dacă decideți să vă lăsați câinele liber în timpul plimbărilor. Cel mai bine este să investești într-un ham și o lesă de bună calitate pentru a asigura siguranța câinelui tău la plimbări.

Un alt element important al layetei este un pat pentru spaniel. Ar trebui să fie plasat într-o cameră în care membrii gospodăriei sunt prezenți cel mai adesea, astfel încât câinele să se simtă ca un membru deplin al familiei. Merită să alegeți paturi de exterior, astfel încât animalul nostru de companie să poată observa liber împrejurimile.

Cocker Spaniel – antrenament de la zero

Prin natură, câinii din această rasă sunt blânzi. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că atunci când creșteți un cocker spaniel, trebuie să dați dovadă de consistență și voință de fier. În caz contrar, câinele dvs. poate încerca să se pună pe cap. Atunci pot apărea și probleme cu agresivitatea. Vă vom spune puțin despre dresajul acestei rase.

Antrenament de supunere pentru un cocker spaniel

Cockerul englezesc este un câine foarte inteligent, dar dacă nu-i controlăm temperamentul plin de viață, ne poate sta în cale. Prin urmare, în prima zi un tânăr Cocker Spaniel vine la noi acasă, trebuie să-l învățăm regulile bunelor maniere. După cum am menționat mai sus, consecvența este foarte importantă aici. Nu putem ceda în fața unor ochi mari și strălucitori.

Să ne amintim că totul vine treptat și chiar dacă antrenamentul nu aduce rezultatele scontate la început, nu ar trebui să renunțăm - persistența noastră va da cu siguranță roade. De asemenea, merită să vă înscrieți cățelul într-o grădiniță pentru câini - vă vor învăța câinele regulile bunelor maniere. De asemenea, merită să te antrenezi acasă, dar reține că exercițiile nu trebuie să fie prea lungi și monotone.

Reticent la antrenament

Dacă câinele nostru este reticent să urmeze comenzile, paznicii pot folosi metoda de întărire pozitivă. Câinele este răsplătit pentru fiecare, chiar și pentru cel mai mic, progres în dresaj. Recompensa poate fi, de exemplu, delicii de antrenament. Cu toate acestea, ar trebui să le dăm cu moderație. Acestea nu pot depăși 10% din necesarul zilnic de calorii. De-a lungul timpului, când animalul nostru de companie învață comenzi de bază, putem înlocui răsfățurile cu laude verbale, mângâieri sau joacă.

Câteva fapte despre creșterea cocker spanielilor

În Polonia putem găsi cu succes câteva ferme bune de reproducție de cocker spaniel. Cum să-l alegi pe cel mai bun dintre multitudinea de oferte? Vă oferim un indiciu!

Metrica și pedigree-ul Cocker Spanielului Englez

Documentul pe care cățeii îl primesc de obicei când părăsesc ferma de reproducție este certificatul de naștere – certificatul de naștere al unui câine. Conține date despre un tânăr cocker spaniel și părinții săi. Pe baza certificatului se întocmește un pedigree, care este necesar doar dacă vrem să expunem câinele în expoziții sau să începem propria noastră canisa. Conține informații despre strămoșii cățelușului, care datează de 4 generații. Unele organizații cinologice eliberează un pedigree imediat, fără certificat.

Documentele suplimentare pe care ar trebui să le primim de la crescător sunt carnetul de sănătate al câinelui și contractul de cumpărare și vânzare.

Cum să alegi ferma perfectă?

Cocker Spaniel este un câine iubitor, fermecător, care poate fi un însoțitor grozav, dar nu uitați că are nevoie de îngrijire regulată și de o creștere adecvată și consecventă. Dacă decidem să-l cumpărăm, ar trebui să găsim un crescător bun, legal. De ce este atât de important? Ei bine, atunci când achiziționăm un cocker spaniel de la un pseudo-crescător, nu știm în ce măsură va reflecta standardul rasei. Este o adevărată loterie - un astfel de câine poate fi agresiv și are defecte genetice. Puii de cocker spaniel englez care provin dintr-o fermă de reproducție înregistrată la FCI sau la o altă organizație cinologică distinsă au aspect și trăsături de caracter compatibile cu standardul unei rase date.

Mai mult decât atât, unui bun crescător îi pasă de câinii săi și se asigură că au tot ce le trebuie pentru a se dezvolta corespunzător. Ea are grijă de căței, îi hrănește corespunzător, îi socializează și îi vaccinează în mod regulat. El va fi bucuros să ne ofere informații despre educația lor corectă, iar în caz de îndoială, va da un sfat bun. Unii crescători rămân în contact cu noii proprietari chiar și după ce cățelul este deja în noua sa casă.

Layette de la fermă

Uneori, crescătorii îi oferă proprietarului unui tânăr Cocker Spaniel o șapcă pentru un început bun într-o casă nouă. Include:

 • pachet mic de alimente,
 • lesă și guler,
 • două boluri,
 • jucăria preferată.