Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Filtre externe

( numărul de produse: 10 )

Filtre externe pentru acvariu

Sarcina principală a filtrului de acvariu este de a purifica apa și de a elimina impuritățile. Peștii și organismele vii care trăiesc în acvariu secretă deșeuri și amoniac. Acestea fac ca apa netratată de sistemul de filtrare să capete o culoare galbenă sau verde și să dea un miros neplăcut. Efectul este sporit de plante și resturi alimentare. Filtrul potrivit face ca apa să fie limpede și transparentă. Dacă sunteți proprietarul unui corp mare de apă, veți avea nevoie de un filtru extern de acvariu.

Filtrele externe pentru acvariu asigură intensitatea corespunzătoare a mișcării apei, purificând-o biologic, chimic și mecanic. În interiorul dispozitivului există un burete sau alt sistem de filtrare care produce bacterii care afectează pozitiv starea apei. Fiecare filtru extern modern de acvariu are un mecanism care face ca apa să se miște și o aerisește, ceea ce îi prelungește puritatea.

Magazinul pentru animale EuroHrana oferă filtre externe de acvariu de cea mai bună calitate. Opiniile acvaristilor experimentati confirma ca un purificator de apa, mai ales intr-un corp mare de apa, este un accesoriu necesar.

Filtru extern de acvariu - pe care să-l alegi?

Există două tipuri de filtre externe disponibile pe piață: filtre în cascadă și filtre cu găleată. Filtrul extern de acvariu Cascade este conceput pentru rezervoare cu o capacitate mai mică de 50 de litri. Este montat pe exteriorul acvariului, atașat de peretele lateral și conectat la un tub care aspiră apă, o curăță și o lasă înapoi sub forma unei cascade joase. Se caracterizează prin acțiune mecanică și biologică. Este destul de ieftin, eficient și consumă puțină energie. Dezavantajul său este munca zgomotoasă.

Filtrul cu găleată este conceput pentru curățarea în rezervoare cu o capacitate mai mare de 50 de litri. Este montat sub acvariu, apa este pompată prin conducte. Găleata, filtrul extern de acvariu este cel mai bun agent de curățare a rezervoarelor de apă. Se caracterizează printr-o capacitate mare de cartușe filtrante. Funcționează mecanic, chimic și biologic.

Filtrul trebuie adaptat la volumul acvariului. Pentru a calcula eficiența purificatorului, înmulțiți capacitatea rezervorului cu 3. Un filtru extern bun pentru acvariu va pompa toată apa cel puțin o dată pe oră.

Filtru extern pentru acvariu - la ce să acordați atenție?

Acordați o atenție deosebită metodelor de filtrare pe care le folosește filtrul extern. Acvariul poate fi curățat prin filtrare mecanică, biologică sau chimică. Filtrarea mecanică îndepărtează impuritățile fizice din apă sub formă de murdărie, particule și deșeuri metabolice. Un astfel de filtru are un cartuș din nailon, fibră sintetică sau lână. Filtrarea biologică este neutralizarea compușilor chimici periculoși. Purificatorul biologic, datorită bacteriilor nitrificatoare, transformă amoniacul în nitriți și apoi în nitrați, care au un efect pozitiv asupra plantelor. Filtrarea chimică are loc folosind un filtru de cărbune activ și elimină substanțele chimice nocive.

Filtrele externe de acvariu trebuie menținute curate. Cu toate acestea, nu pot fi curățate sub jet de apă, pentru că atunci își pierd proprietățile. Filtrele trebuie curățate în apa care este îndepărtată din acvariu. Filtrele în cascadă sunt realizate din două cartușe: ​​ceramică și burete. La schimbarea apei, doar una dintre ele trebuie curățată, iar cealaltă la următoarea schimbare. Filtrele cu găleată sunt făcute din mai multe cartușe. Când schimbați apa, vă rugăm să curățați jumătate, iar cealaltă jumătate data viitoare.

Dacă aveți un rezervor mare de apă, este necesar să obțineți un filtru extern pentru acvariu. Opiniile acvariștilor arată că fără un sistem de curățare este dificil să păstrezi acvariul în ordine.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-21
A fost livrată după o săptămână
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel