Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Încălzitoare

( numărul de produse: 9 )

Am nevoie de un încălzitor de acvariu?

Peștii de acvariu, în funcție de specie, au nevoie de filtrare, aerare și temperatură adecvată a apei. În multe cazuri, apa din acvariu va avea nevoie de încălzire pentru a asigura condițiile potrivite pentru pești și plante de acvariu.

În acest caz, un încălzitor de acvariu va fi la îndemână. Un magazin, fie online, fie stationar, este un loc unde poti cere sfatul unui specialist, deoarece alegerea radiatorului nu poate fi intamplatoare. Sunt multe aspecte de care trebuie luate în considerare atunci când alegeți acest tip de echipament.

Încălzitoare de acvariu - tipuri

Încălzitoarele universale sunt cele mai populare și de bază dispozitive folosite pentru încălzirea apei în acvarii. Pentru cei care își încep aventura cu acvaristica, acesta va fi încălzitorul perfect pentru acvariu. Prețul unui astfel de încălzitor este relativ mic și va funcționa grozav în acvariile mai mici - până la 50 de litri. Incalzitoarele universale vin intr-o varianta cu termostat incorporat, le vei gasi si pe cele care nu au acest aparat.

Filtrele de încălzire interioare sunt încorporate în filtrele externe pentru acvarii. Astfel de încălzitoare, pe lângă faptul că își îndeplinesc funcția de bază, au un avantaj important și anume sunt ascunse în filtru, astfel încât nu ocupă spațiu suplimentar în acvariu.

Dacă vă pasă de estetica acvariului dvs., aruncați o privire la încălzitoarele sub pietriș. Sunt instalate în fundul acvariului, sub pietriș și pietre. Un astfel de încălzitor în acvariu rămâne invizibil, ceea ce contribuie la creșterea atractivității vizuale a acvariului.

Cum să alegi un încălzitor de acvariu?

Temperatura optimă a apei pentru peștii de acvariu variază între 23 și 30 de grade C. Încălzitorul ajută la menținerea unei temperaturi constante și adecvate a apei. Atunci când alegeți încălzitorul potrivit, trebuie să luați în considerare nu numai dimensiunea acvariului, ci și temperatura camerei și tipul de acvariu (cu sau fără capac). Deci, cum decideți care încălzitor de acvariu este potrivit pentru dvs.?

Dimensiunea acvariului este primul și cel mai important factor care determină alegerea încălzitorului. Puterea încălzitorului este strâns legată de capacitatea acvariului. Regula la care o respecta majoritatea acvaristilor este 0,5W pentru fiecare litru de apa. Magazinele oferă încălzitoare de diferite puteri, de la 5 până la chiar 300W. În cazul acvariilor mari, este posibilă și instalarea a două încălzitoare pentru a se potrivi cel mai bine condițiile cu nevoile animalelor care trăiesc în el.

Un alt criteriu important este termostatul. Încălzitoarele pentru acvariu sunt disponibile cu și fără termostat. Un încălzitor cu termostat pentru un acvariu este un dispozitiv care reglează temperatura la nevoile peștilor care trăiesc în el. Termostatul se aprinde sau se oprește automat, ceea ce, pe lângă menținerea temperaturii optime a apei, economisește și energie. În cazul radiatoarelor care nu au termostat încorporat, este indicat să cumpărați separat acest dispozitiv.

Calitatea și precizia de funcționare joacă un rol important atunci când alegeți un încălzitor. Materialele din care sunt fabricate încălzitoarele de acvariu sunt cel mai adesea sticlă sau plastic. Încălzitoarele din sticlă sunt mai frecvente, totuși, încălzitoarele din plastic, datorită dimensiunilor reduse și a carcasei indestructibile, sunt tot mai alese de acvaristi. Încălzitorul de acvariu trebuie să fie, de asemenea, etanș și rezistent la temperaturi ridicate, astfel încât să asigure siguranța peștilor. Speciile solicitante de plante și animale de acvariu au nevoie de o temperatură constantă, așa că precizia funcționării încălzitorului este crucială. Un încălzitor bun de acvariu vă permite să setați temperatura cu o precizie de până la 0,5 grade C.

Încălzitor de acvariu: locul și modalitatea de instalare

Pentru ca încălzitorul să își îndeplinească bine funcția, acesta trebuie instalat la locul potrivit. Încălzitoarele sunt de obicei montate pe peretele acvariului. Singura excepție sunt încălzitoarele sub pietriș, care sunt plasate în partea de jos a acvariului. Încălzitorul poate fi amplasat și în interiorul sau lângă filtru.

Este important ca încălzitorul să fie complet scufundat, apoi toată puterea sa va fi folosită pentru a încălzi apa. De asemenea, nu-l opriți. Ar trebui să funcționeze tot timpul - încălzitoarele cu termostat se pornesc și se opresc automat, menținând astfel o temperatură constantă a apei în rezervor.

Temperatura apei este unul dintre cei mai importanți factori care determină condițiile optime de viață pentru peștii și plantele de acvariu. Apa prea rece sau prea caldă poate duce la boli și chiar la moartea creaturilor subacvatice. De aceea este atât de importantă alegerea încălzitorului potrivit. Un încălzitor de acvariu cu sau fără termostat, alegerea puterii și a tipului sunt dileme cu care mulți crescători de pești vor trebui să le facă față. Totuși, depinde de alegerea corectă a încălzitorului dacă te vei putea bucura de regatul tău subacvatic pentru o lungă perioadă de timp.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10837 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
Foarte bun site-ul
2024-07-20
A durat foarte mult pana am primit comanda.
pixel