Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Pentru iepure

( numărul de produse: 69 )

Care este cea mai bună mâncare pentru iepuri? Sanatoasa si delicioasa!

Pentru ca iepurele tău să se bucure de o sănătate excelentă și o condiție fizică excelentă, trebuie să primească cantitatea potrivită de energie și nutrienți esențiali cu hrana sa. Iepurii sunt ierbivori care se hrănesc în principal cu iarbă, legume și ierburi. Prin urmare, ar trebui să aibă acces constant la alimente cu conținut scăzut de calorii, care umple tractul digestiv, mișcând constant conținutul alimentar și facilitând buna funcționare.

Datorită hranei bune, iepurii își uzează dinții, care sunt în continuă creștere. Hrana pentru iepuri ar trebui să fie bogată în fibre și săracă în zahăr. Baza nutriției animalelor este așadar fânul, așa că asigurați-vă că are acces constant la el. Suplimentul perfect la dieta care va oferi animalului tau vitaminele si nutrientii necesari este mancarea dedicata iepurilor. In functie de nevoi, vei gasi si alimente speciale pentru iepuri in miniatura.

De ce este o astfel de dietă atât de importantă pentru aceste mici animale de fermă? Hrana selectată incorect pentru iepuri poate duce la afecțiuni ale sistemului digestiv. Animalele erbivore sunt, de asemenea, expuse bolilor dentare și creșterii excesive a acestora. Acest lucru poate duce la boli ale inimii, ficatului și rinichilor. Prin urmare, hrana iepurilor ar trebui să conțină hrană bogată în fibre și care facilitează uzura dinților. De asemenea, este foarte important cât fân conține alimentele, ce ierburi, legume și fructe și alți aditivi are. Prin echilibrarea corectă a alimentației animalului tău de companie, îi vei oferi hrană care îi va servi cel mai bine sănătatea.

Cea mai bună mâncare pentru iepuri - cum să o alegi?

Magazinul online EuroHrana.ro oferă granule și amestecuri sănătoase care completează dieta iepurelui, bogate în vitamine, minerale, acid omega-3 și prebiotice. Hrana pentru iepuri este întotdeauna creată cu participarea supravegherii veterinare, datorită căreia este compusă corespunzător și permite animalului să-și mențină puterea, sănătatea, aspectul frumos și blana netedă și strălucitoare. Atunci când alegeți produse alimentare pentru animalul dvs. de companie cu urechi lungi, acordați atenție în primul rând compoziției nutriționale și analitice. S-ar putea dovedi că mâncarea ieftină pentru iepuri îi va oferi tot atâtea substanțe nutritive cu cât mai scumpe. În loc să te ghidezi după preț, verifică ingredientele.

Cea mai bună hrană pentru iepuri este una cu o compoziție analitică de 18% (sau mai mult) fibre, 13-14% proteine ​​și 3% grăsimi. Fibrele sunt extrem de importante în alimentația animalului - sunt o sursă de energie pentru bacteriile care trăiesc în intestine. Mărește viteza de mișcare a conținutului alimentar, protejând animalul de constipație. O pelete sau un amestec bun poate fi folosit ca hrana pentru iepuri de reproductie. In oferta noastra veti gasi alimente si granule de calitate superioara care contin, in proportiile potrivite, fibre, proteine, grasimi, ierburi si minerale necesare unei bune functionari.

În funcție de ce hrană pentru iepuri găsești cea mai potrivită, poți alege dintre mărci de top specializate în producția de furaje și pentru iepuri miniatural. Veți găsi alimente în pachete mici cu o greutate de doar 30 g, precum și pachete mari cu o capacitate de până la 20 kg. Pentru început, alegeți o hrană mică și vedeți dacă gustul acesteia va atrage animalul dvs. de companie. Dacă îi cunoașteți deja preferințele gustative, mizați pe un pachet mare care vă va dura mai mult. În acest fel, vei fi sigur că hrana animalului de companie nu se va epuiza prea repede și, în același timp, vei economisi bani - o capacitate de câteva kilograme este o cheltuială unică.

Mâncare pentru iepuri - la ce să acordați atenție?

Hrana pentru iepuri sub forma de granule este un aliment complet care contine proportii optime de nutrienti esentiali. Hrana include de obicei ierburi, verdeață uscată și fructe sub formă măcinată și presată, datorită cărora iepurele nu alege cele mai gustoase bucăți. Aceasta este soluția perfectă pentru mâncătorii agitați care mănâncă cele mai bune părți din mâncare, lăsând restul neatins. În funcție de ce plante sunt făcute, furajele pentru iepuri în această formă diferă în funcție de puterea calorică, conținutul de proteine ​​și grăsimi.

Hrana buna pentru un iepure poate fi si sub forma unui amestec de cereale, ierburi, legume si fructe. La cereale se adaugă granule și extrudate, care conțin o mulțime de vitamine și substanțe nutritive. Hrana uscată de iepure sub formă de amestec este îmbogățită cu legume și fructe care conțin vitaminele A, B, C, D, B3, precum și minerale: fosfor, fier, zinc, magneziu și potasiu. Hrana adecvată va asigura iepurelui dezvoltarea și procesul digestiv corespunzătoare, precum și o mușcătură sănătoasă și o imunitate sporită.

Câtă hrană de bază ar trebui să primească iepurii? Tinerii de până la 8 luni au nevoie de un număr mare de calorii, minerale și proteine ​​pentru o dezvoltare adecvată. Ar trebui să aibă acces constant la fân și peleți. Animalele cu vârsta cuprinsă între 8 luni și 1 an nu cresc atât de repede - ar trebui să le reduceți dimensiunea porției la jumătate de cană pe zi și să extindeți treptat dieta cu legume. Hrana pentru iepuri adulți și seniori nu trebuie să fie bogată în calorii. O cantitate mare de legume și un sfert de cană de pelete pe zi este suficient. Excepție este pierderea în greutate - dacă nu are legătură cu boli, înseamnă că animalul mănâncă prea puțin și cantitatea de pelete ar trebui mărită.

Dieta iepurilor miniaturali poate include legume și fructe. Cel mai important este ca acestea să nu constituie mai mult de 10% din porția zilnică de alimente. Din legume, da-i animalului tau morcovi, telina, patrunjel sau sfecla, amintindu-ti mereu sa tai legumele in bucati de marime medie. Dacă sunt prea mici, iepurele se poate îneca cu ele. Fructele, la rândul lor, ar trebui să fie administrate de cel mult 1-2 ori pe săptămână datorită conținutului ridicat de zaharuri, care sunt foarte periculoase pentru iepurii miniaturali. Dieta animalului tau ar trebui sa contina mult fan, oferindu-i toate mineralele necesare functionarii corecte, iar legumele si fructele ar trebui sa fie doar un plus. Pentru iepurii în miniatură, puteți cumpăra și mâncare specializată, sănătoasă, gata preparată.

Ce mâncare pentru iepuri poate face mai mult rău decât bine? Orice amestecuri care conțin o cantitate mare de zahăr și o cantitate mică de fibre alimentare. Acestea provoacă obezitate, creșterea excesivă a dinților, tulburări intestinale sau boli ale organelor interne. Este extrem de important din ce este alcătuită mâncarea pentru iepuri pe care o cumpărați. Indiferent dacă sunteți în căutarea hranei pentru iepuri miniatural sau obișnuiți, acordați întotdeauna atenție compoziției sale analitice, care vă va permite să aveți grijă de sănătatea animalului dvs. de companie și să îi asigurați ani lungi de viață.

IdoSell Trusted Reviews
4.71 / 5.00 10817 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-20
Pretul bun, produsul bun, comunicarea buna. In concluzie, TOTUL OK
2024-07-20
Mulțumit de promptitudine și de seriozitate
pixel